„Tohoto turnaje jsme se zúčastnili již minulý rok a rozhodli jsme se ho opět zařadit do našeho letošního soutěžního kalendáře,“ říká šéf oddílu Jan Jansa.


Jako první naskočila do bojů Nikola Herejková (do 35 kg), v pointfightingu (semicontact) i přes mírné obtíže jednoznačně přejela všechny své soupeřky a vybojovala tak pro kadaňský tým první zlato. Ihned po skončení finálového zápasu jí čekal finálový duel v lightcontactu s Adélou Knopovou (do 40 kg).


„Holky předvedly opravdu pěkný zápas. Ukázaly všem, že v České republice kickbox umíme. Zlato vybojovala Nikola, Adéla tak brala stříbro. Bohužel díky trochu nepřehlednému plánování zápasů přišla Adéla o svoje boje v pointfightingu, pořadatelé nalosovali její zápas zrovna v době finálového zápasu s Nikolou. I to se stává. Myslím ale, že Adélu čeká v semicontactu ještě spousta dalších zápasů,“ dodává Jansa.


Dále přišla na řadu Denisa Kučerová (starší žákyně do 65 kg), která se rvala ve finále lightcontactu o zlato. Bohužel německá soupeřka byla tentokrát nad její síly a brala tak pro kadaňské barvy stříbro.


Dalším na seznamu byl David Ferencz (junioři a muži do 75 kg). V juniorské kategorii nedal nikomu šanci a zaslouženě tak bral zlato.

Některé soupeře zválcoval rozdílem třídy. V mužské kategorii byl nad jeho síly pouze německý soupeř v boji o finále. V následném zápase o třetí příčku již nezaváhal a přidal bronz.


Po něm přišel na řadu klášterecký Jakub Boháč (muži do 80 kg). Ten prohrál souboj o finále těsně na body s rakouským borcem. V zápase o bronz si ale spravil chuť a vyhrál jasně 3:0 na body.


Poslední bronz pro Kosagym vybojoval trenér Jiří Černý (muži do 90 kg) v pointfightingu. „Ten zápasí jen čistě pro radost a zisk bronzu tak pouze završil našem velmi úspěšné působení na letošní Bitvě o Mnichov. Celkem jsme v konkurenci více než tří stovek závodníků z devíti států vybojovali třikrát zlato, dvakrát stříbro a třikrát bronz, což je v šesti závodnících nadmíru úspěch,“ chválí své svěřence Jansa.


Na kadaňské kickboxery nyní čeká nejtěžší turnaj sezony a to Světový pohár Wako world cup 2009, který se koná od 5. do 7. června v italském letovisku Rimini. Loňská účast přes osmnáct stovek závodníků z celého světa dává tušit neuvěřitelně kvalitní a náročný turnaj. Na něm neexistují slabí soupeři, sjíždí se opravdová světová špička. „Pro tento turnaj si neklademe žádné konkrétní cíle. Je to pro naše závodníky odměna za celoroční tréninkové úsilí a reprezentaci. Je to veliká příležitost poměřit své síly s těmi nejlepšími z nejlepších,“ uzavírá Jan Jansa.