Krčín - Chomutov

Krčín patří mezi neoblíbené soupeře chomutovského týmu a náročný zápas se dal očekávat i tentokrát.
“Z naší strany to mělo dobrou úroveň, hlavně útočná fáze byla pohledná. Vlastně musím říct, že takhle hezky v útoku jsme v minulé sezoně nehráli ani ve finále,“ vrací se k sobotnímu utkání předseda SK Chomutov NH Vojtěch Čihař.
“Do devatenácté minuty druhého poločasu jsme měli zápas jasně ve svých rukách, vedli jsme 21:12. Pak ale útočnice nepochopitelně nedodržely taktické pokyny, neustále chtěly navyšovat náskok, ale chybovaly, ztrácely míče a Krčín toho využíval ke snižování,“ dodává Čihař.
Vyrovnat se ale domácím hráčkám nakonec nepodařilo, zápas skončil vítězstvím Chomutova o čtyři branky. „Výborně zachytaly brankářky, mladé útočnice jsme v závěru nasadit nemohli,“ říká Vojtěch Čihař.
Sokol Krčín - SK Chomutov NH 17:21 (10:13).
Sestava a góly Chomutova: Kůrková, Zavadilová - Košatová, Vlková, Mimrová, Starečková - Benešová 11 gólů, Čihařová 5, Myslíková 5.

Dobruška - Chomutov

Také repríza loňského prvoligového finále přinesla házenou kvalitní úrovně. „Dobruška na nás má po prohře ve finále žízeň, proto jsme chtěli jít do zápasu v klidu, věděli jsme, že pod tlakem budou domácí,“ přibližuje Vojtěch Čihař předzápasovou taktiku.
Od stavu 2:2 chomutovské hráčky až do konce poločasu vedly a po sedmi minutách druhé půle vedly 10:7.
„Všechno nám vycházelo, ale najednou přišel výpadek stejně jako proti Krčínu. Útočnice bláznily, vyráběly spoustu nepřesností a začalo se to obracet,“ říká Čihař a dodává: „Za stavu 10:7 Dobruška pětkrát ztratila míč, ale my jim ho pětkrát vrátili. Poté už domácí hráčky našich nepřesostí využívaly a ve 21. minutě vedly 16:12.“
Dobruška si poté vyžádala oddechový čas, který ale více pomohl Chomutovu. V závěrečných devíti minutách už totiž domácí útočnice neskórovaly a Chomutov postupně snižoval.
Za stavu 16:15 pro domácí přišla stejná situace, jako při domácím zápase se Žatcem - už po odpískaném konci zápasu ještě zahrávala Helena Benešová trestný hod, tentokrát ale neuspěla a Chomutov se tak vracel domů z Dobrušky s prázdnou.
“K tomuto zápasu ještě musím pochválit Ditu Myslíkovou, která se skvěle zapracovává do týmu. V Dobrušce byla naší nejlepší útočnicí,“ uzavírá své hodnocení Vojtěch Čihař.


Sokol Dobruška - SK Chomutov NH 16:15 (7:8).
Sestava a góly Chomutova: Zavadilová, Kůrková - Mimrová, Vlková, Kirschnerová - Myslíková 7, Čihařová 4, Benešová 4, Možiešiková, Kostková.
Další utkání sehrají chomutovské házenkářky na svém hřišti ve sportovním areálu v Cihlářské ulici, v sobotu 15. září hostí Přeštice.
Po čtyřech odehraných kolech tak chomutovské házenkářky mají na svém kontě šest bodů. Vítězství vybojovaly v Modřanech, Krčíně a doma se Žatcem.