„Tato věková kategorie byla v klubu obnovena po roční pauze. V sezóně 2005/06 starší žáci také vyhráli svoji skupinu a postoupili, ale z mnoha důvodů nemohli být následně do soutěže přihlášeni,“ vrací se zpět Martin Bocian, trenér a předseda klubu.


Nyní si Chomutovští stejný úspěch zopakovali. Průběžně figurují na prvním místě tabulky, následováni béčky Mostu a Litvínova, která však do vyšší soutěže proniknout nemohou. A tak nejbližším konkurentem jsou čtvrté Lovosice, které už však ztrácí propastných 22 bodů.


Hráči FbC 98 zatím procházejí ročníkem vcelku hladce. Z odehraných čtrnácti zápasů prohráli pouze dvakrát, v obou případech s Mostem. V ostatních případech své soky zdolali. Naposledy smetli Podbořany 12:2 a FbK Prty dokonce 17:2.


„Ne všechna utkání však měla hladký průběh. Občas jsme se nevyvarovali podcenění soupeře, ale co jsme si sami pokazili, jsme pak v kritických chvílích dokázali napravit a zvítězit. Jinak jsem ale s průběhem sezóny i s přístupem hráčů spokojen,“ dodává Martin Bocian.


Získáním postupové jistoty ale sezóna nekončí, zbývající zápasy nehodlají mladí florbalisté vypustit. „Motivací je vrátit Mostu dvě porážky. Naším cílem totiž není jen postup, chceme postoupit z prvního místa,“ odhodlaně za všechny hlásí kapitán týmu a aktuálně nejproduktivnější hráč Jan Boháček.


Přestože mistrovská sezóna končí až v polovině dubna, už nyní se v klubu spřádají plány na další ročník.


„Hodně hráčů odejde do dorostu, bude potřeba tým obměnit a vyhlédnuto máme i několik hráčů z okolních měst. Čeká nás tvrdá práce, musíme hodně změnit herní projev, protože mezi přeborem a krajskou ligou je značný rozdíl. Je to pro nás velká výzva,“ přiznává Bocian.


A jak bude příprava probíhat konkrétně? „Do konce dubna budeme klasicky trénovat, pak si dáme krátkou pauzu a v polovině května začne letní příprava. V jejím rámci pojedeme změřit síly s kvalitní konkurencí na turnaj Nisa Open do Liberce. Od léta se pak začneme připravovat v hale, chybět nebudou ani přípravné zápasy. Na konci prázdnin pak uzavřeme přípravu čtyřdenním soustředěním,“ nastiňuje Martin Bocian na závěr plány do příštích měsíců.