Jistě jste si všimli. V obchodním domě Chomutovka oproti kavárně Lagarto se objevilo fotbalpoolové hřiště. Zatím je osiřelé, čeká na návrat Michala Saláka z mistrovství Evropy v malém fotbalu, kde úspěšně reprezentuje Českou republiku. „Společně s FC Chomutov chceme pozvat lidi, aby si fotbalpool přišli vyzkoušet. Můžou přijít každé úterý od dvou do šesti, rád jim ohledně hry poradím. Je to hra pro všechny generace, můžou hrát chlapi, ženy i děti. Postačí jim k tomu sálová obuv,“ zve na zábavu pro celou rodinu fotbalista Spartaku Perštejn.

Cíle pro využití fotbalpoolového hřiště jsou ale větší. Organizátoři plánují uspořádat fotbalpoolovou ligu. „Chtěli bychom, aby v chomutovské lize bylo 16 týmů a jedno mužstvo by měli tvořit dva hráči,“ objasnil princip ligy mistr republiky v plážové kopané. Výhodou je, že tým může být poskládaný libovolně. Můžou ho tvořit tatínek se synem, můžou hrát dvě ženy nebo tým můžou utvořit bývalí fotbalisté. V lize se bude hrát systémem každý s každým.

Ligy v okolí

Fotbalpoolový stůl je už nainstalovaný v Teplicích a Ústí nad Labem, v začátcích budou další ligy v Mostě, Kadani a Perštejně. První tři týmy z každé ligy postoupí do finálového turnaje, ze kterého vzejde vítěz Severočeské fotbalpoolové ligy. Vyvrcholením je pak mistrovství republiky, takzvaný Superbowl. Dvojice, která vyhraje Superbowl, vyhrává prize money na celý další rok a stává se tváří fotbalpoolu.

A co to bude tým stát? Základní vklad pro tým je 500 korun, to je poplatek fotbalpoolové asociaci. A pak je ještě poplatek za každý jednotlivý stůl. V Chomutově to bude 250 korun měsíčně, ale to zahrnuje vklad do ligy i poplatek za čip. Čip umožní dvojici „odemknutí stolu“ a tým může libovolně v otevíracích hodinách Chomutovky trénovat na fotbalpoolovém hřišti.

Startuje se v sobotu

Dění na stole se plně rozběhne již v sobotu 24. června, kdy se uskuteční „otvírací turnaj“.

„Chtěl bych pozvat fanoušky fotbalu a fotbalpoolu, aby se v sobotu na turnaj přišli podívat. Zúčastní se ho šest dvojic, které budou tvořit známe osobnosti. Současně si diváci můžou fotbalpool i zkusit. Můžou si zahrát proti ligovým hráčům nebo hercům,“ uzavřel povídání Michal Salák, futsalista Slavie Praha.