Před soubojem předposledního týmu tabulky s posledním ztráceli hosté na Příbram tři body. V případě vítězství by se tak na svého soupeře dotáhli a měli by i lepší bilanci vzájemných utkání. V prvním střetnutí totiž Betis vyhrál 5:2.

V prvním poločase byla jasně aktivnějším týmem Kadaň. Gólové šance měli na svých sálovkách Kiliján a Pálinkáš, ani jedna z jejich šancí ale neskončila gólem. Hostující brankář si zase poradil s pokusy příbramských a do šaten se tedy šlo za stavu 0:0.

Branek se dočkali diváci až po přestávce. Betis velmi pozorně bránil a nepouštěl domácí k větším příležitostem, proto první dva góly padly do příbramské sítě. Ve dvacáté třetí minutě se prosadil Kiliján a tentýž hráč zvýšil o dvanáct minut později na rozdíl dvou branek – 0:2.

Kadaňští tak měli parádně našlápnuto k velmi důležitému vítězství. Pak ale přišla jejich smolná chvilka. Nejdříve si domácí pokus srazil do branky Mezera a snížil tak na 1:2. Hned o minutu později pak bylo hostům ještě hůře.

Další pokus Příbrami se odrazil od brankové konstrukce do brankáře Soukupa a ten ho svým tělem poslal do vlastní sítě – 2:2. Kadaňským již nepomohla v závěru ani hra bez brankáře.

V utkání si tak vybrali hodně smůly a nakonec získali nic neřešící bod za remízu, v boji o záchranu tak budou mít velké problémy. „Odehráli jsme jedno z nejlepších utkání v letošní sezóně, v obranné fázi jsme zahráli výborně a domácí nás ohrožovali většinou ze střední vzdálenosti.

Opět nám ale nepřálo štěstíčko, v zápase jsme vstřelili čtyři branky, z toho dvě do vlastní sítě,“ komentoval utkání trenér Betisu Marian Gorol. Teoretickou šanci na záchranu druhé ligy ale kadaňský Betis pořád má.

Jeho kapitán Ladislav Škůrek věří, že se nakonec jeho tým v soutěži udrží. „Musíme zapracovat v zakončení útočných akcí a v posledních čtyřech kolech vyhrát alespoň jedno utkání. Já osobně věřím, že to dokážeme, Příbram nezíská ani bod a my se zachráníme."