V pořadí již 7. ročník náročného Běhu na Mědník připravili nadšenci ze Sportovního klubu Městské policie Kadaň. Běžci a milovníci adrenalinu nebudou ani v letošním roce připraveni o možnost vyběhnout po trase dlouhé 8,5 km z Klášterce nad Ohří na jeden ze symbolů Krušných hor, ke kapli Neposkvrněného početí Panny Marie na vrchu Mědník u obce Měděnec.

Termín byl zvolen na sobotu 22. dubna, prezentace k závodu proběhne ten samý den v obci Mědník, penzionu Sport ve Školní ulici, a to od 8 do 10 hodin. V 10.15 odveze autobus účastníky na start do Klášterce nad Ohří, kde mohou věci, které chtějí najít v cíli závodu, předat pořadatelům.

V 11.00 hodin pak odstartuje poměrně těžký běh, který vede do kopců, přes potoky, sjezdovku Alšovka, přírodní památku Sfingy a obec Měděnec. Další informace najdou zájemci na stránkách www.skmpkadan.cz.

Mědníkje 910 metrů vysoký vrch v Krušných horách, pod jehož jižním svahem se rozkládá bývalá hornická obec Měděnec (845 m n. m.). Při rozhledu z jeho vrcholu lze na severní straně vidět jako nejbližší dominantu Velký Špičák, východněji se rozkládá údolní nádrž Přísečnice s Jelení horou. Východně a severovýchodně stojí na hřebeni Krušných hor desítky větrných elektráren. Jihovýchodním směrem lze vidět západní část Podkrušnohorské pánve s komíny elektráren, doly, ale také plochu Nechranické přehrady a v údolí Ohře ležící města Klášterec nad Ohří a Kadaň. Pohled jižním směrem skýtá výhled na Měděnec a níže údolí Ohře od Perštejna po Klášterec nad Ohří. Za řekou se vypínají ležící hřebeny Doupovských hor. Západním směrem leží vrcholy Meluzína, Klínovec a Fichtelberg.
s využitím Wikipedia.org