Jenže trenér Dan Hušek měl poprvé v sezoně k dispozici kompletní kádr, což se příznivě projevilo na výkonech i výsledcích. Po jednom vítězství se Levharti v tabulce posunuli o dvě příčky výš.

BK Levharti Chomutov - BŠ Tygři Praha 63:70
(14:15, 30:32, 49:52)

Sestava Chomutova: Vosejpka 28, F. Morávek 18, Slabihoud 7, Kundert 6, Straška 3, Vácha 1, Čermák, Smetana, Čech, Petrovický, Pham

Zápas byl vyrovnaný, každou z prvních tří čtvrtin favorit vyhrál jen o bod, přičemž ale ve třetí domácí hráči vedli až o šest bodů. Jenže právě přelom třetí a čtvrté čtvrtiny a šestnáct bodů v řadě hodně Tygrům usnadnilo cestu za konečným perně vybojovaným vítězstvím.

„S naší hrou jsem spokojený. V poslední době jsme při tréninku hodně pracovali na obraně a ta se nám v zápase dařila. Byli jsme vyrovnaným soupeřem týmu, který si stahuje nejlepší hráče z Prahy a z okolí, zatímco my jsme jen chomutovští vandráci, jak občas říkám. Prohráli jsme jen proto, že oni stavěli vysunutý press a ne všichni naši hráči si s tím dokázali poradit, a také naším menším důrazem při zakončování,“ řekl k utkání trenér Dan Hušek.

Nejúspěšnější závodnicí Karate klubu Kadaně a Klášterce byla Krystýna Tesařová (na snímku na nejvyšším stupni).
Karatisté Kadaně a Klášterce přivezli tři tituly mistra České republiky

BK Levharti Chomutov - USK Praha 62:58
(15:15, 35:35, 50:44)

Sestava Chomutova: Vosejpka 23, F. Morávek 20, Slabihoud 5, Straška 5, Čech 5, Kundert 2, Vácha 2, Smetana, Petrovický, Pham, Podzemský

Jestli v sobotu 10. listopadu Levharti U15 příjemně překvapili vyrovnaným zápasem s Tygry Praha, pak jejich nedělní vítězství nad USK je bezmála šokem. Favorit začal sebevědomě, vedl 12:5, ale chomutovští starší žáci ještě do první přestávky srovnali a pak už s hosty nejen drželi krok, ale ve třetí čtvrtině se dokonce soupeři začali bodově vzdalovat. Pražané ale ztrátu pozvolna doháněli, až rozdíl v dramatickém závěru zredukovali na dva body. Levharti ale závěr zvládli skvěle jako celý zápas a druhý tým tabulky nečekaně porazili.

„Naším soupeřem byl aspirant na přední umístění na mistrovství republiky, i když byl oslabený o dva zkušené hráče. My jsme naopak byli podruhé kompletní. Začátek nebyl ideální, dostali jsme tři trojky. Ale srovnali jsme krok a předváděli výborný výkon zejména v obraně. Skóre se tahalo, v závěru nám pomohlo, že se bodově zapojili i hráči, od kterých se to tolik nečeká. V hektických posledních minutách jsme udrželi koncentraci na basket, to rozhodlo,“ popsal průběh utkání trenér Dan Hušek.

Další víkendové výsledky Levhartů:

Muži, Severočeská liga:
Liberec - Chomutov 92:124

juniorky U19, liga:
Kladno - Chomutov 62:75
Chomutov - Kladno 91:31

starší žákyně U15, liga:
Chomutov - České Budějovice 90:62
Chomutov - Strakonice 72:49

starší minižáci U13, obl. přebor:
Chomutov - Litoměřice 48:34 a 59:35

starší minižákyně U13, obl. přebor:
Chomutov - Litoměřice 75:13 a 78:20

nejmladší minižactvo U11, obl. přebor:
Most - Chomutov A 37:52
Ústí n. L. - Chomutov A 52:16
Lovosice - Chomutov B 12:98
Ústí n. L. - Chomutov B 42:34

S. Král