Tento nejstarší futsalový turnaj v okolí pořádá Spolek Chomutovská liga malého fotbalu. Turnaj se odehrál ve sportovním areálu DUHA v Cihlářské ulici v Chomutově a zúčastnilo se jej jako každý rok šestnáct týmů převážně z Chomutova, Jirkova a okolí, ale letos hrály hned čtyři týmy z Mostecka. Loňské prvenství přišli obhajovat hráči Technoline Chomutov, ale silných týmů a favoritů na celkový úspěch měl turnaj více. Letošní ročník byl ve znamení nových týmů, když jich nastoupilo hned osm a v nich hodně mladých hráčů.

Omlazení turnaji rozhodně prospělo a už od sobotních skupin byly k vidění zajímavé zápasy. Po sobotních zápasech ve skupinách se s turnajem musely rozloučit týmy Baníček Most, TKM RN-Střechy, Warriors Chomutov a velmi překvapivě i Tým snů, který vyřadil Výběr Pouliční ligy. Kvalitní obsazení turnaje potvrdily i nedělní osmifinálové skupiny, ve kterých zůstaly týmy Chelsea Chomutov, FK Baník Meziboří, Výběr Pouliční ligy a další překvapení v podobě vypadnutí Polák Akustiky. První čtvrtfinále obstaraly dva favorité turnaje Jablíčka junior Chomutov a Katalánci Most. Po velkém boji o branku vyhrála Jablíčka a postoupila do semifinále. Druhé čtvrtfinále byla velká bitva a nakonec se s turnajem rozloučil Auto Macák, Sport bar Galaxie pokračoval v turnaji.

Utkání futsalistů VS ČR Všehrdy (ve žlutém) proti FC Parthenón
Futsalisté podpoří nemocného chlapce dvaceti tisíci korunami

Třetí čtvrtfinále už nebylo tak vyrovnané a FC Baník Chomutov si poradil s týmem AS Grêmio Chomutov, který ale byl překvapení letošního ročníku. Ve čtvrtém čtvrtfinále to bylo pěkné drama, protože obhájce loňského prvenství se hodně nadřel, aby postoupil přes FC Mukov. Turnaj gradoval semifinálovými zápasy, ve kterých byla vidět velká kvalita týmů a zápasy byly hodně vyrovnané. Až po penaltovém rozstřelu postoupila do finále Jablíčka, na Sport bar Galaxii čekal jen rozstřel o třetí místo. FC Baník Chomutov sebral šanci na obhajobu Technoline, když jedinou brankou zápasu postoupil stejně jako loni do finále turnaje. Vrátil tím Technoline loňskou finálovou porážku.

O třetí místo se zahrávaly jen pokutové kopy a lepší mušku měli hráči Technoline a skončili na třetím místě, Sport bar Galaxie obsadil stejně jako loni čtvrté místo. Finálový zápas byl doslova vyvrcholením celého turnaje, když v něm oba dva týmy předváděly kvalitní výkon a na hráčích bylo vidět, jak moc chtějí turnaj vyhrát. Do vedení se v prvním poločase dostala Jablíčka, ale Baníku Chomutov se podařilo v samém závěru zápasu vyrovnat. Finále pokračovalo penaltovým rozstřelem a ten byl také velmi dramatický. O vítězi jubilejního ročníku turnaje rozhodla až osmá série.

Ilustrační foto
V Březenci se o víkendu odehraje tradiční futsalový turnaj

Vítězem 25. ročníku Chomutovského poháru se stal tým Jablíčka junior Chomutov a zapsal se do dlouhé řady jeho vítězů poprvé, Baník Chomutov skončil jako loni stříbrný. Nejlepším střelcem turnaje se stal Jakub Valta z FC Baníku Chomutov, který vstřelil čtrnáct branek. Nejlepším brankářem byl vyhlášen Jiří Zamrzla ze Sport baru Galaxie a nejlepším hráčem Rostislav Šebek z Jablíček junior Chomutov. Turnaj řídili rozhodčí Jiří Javorek, Jaromír Novotný starší, Jaroslav David, Petr Špicar, Jaromír Novotný mladší a organizačně jej vedli Jiří Kupec, Martin Jackl a Pavel Fára.

ČTVRTFINÁLEJABLÍČKA JUNIOR CHOMUTOV – KATALÁNCI MOST 1 : 0 (1:0)
P. Proll
SPORT BAR GALAXIE – AUTO MACÁK 3 : 1 (1:1)
J. Boček 2, M. Bundzík – J. Kontra
AS GRÊMIO CHOMUTOV – FC BANÍK CHOMUTOV 1 : 6 (1:3)
J. Labuta – J. Valta 3, P. Nový ml. 2, J. Kopta
TECHNOLINE – FC MUKOV 3 : 2 (1:2)
P. Čihák, D. Klíma, V. Burda – L. Bánom 2

SEMIFINÁLEJABLÍČKA JUNIOR CHOMUTOV – SPORT BAR GALAXIE 0 : 0 (0:0)
Na penalty 2 : 1
FC BANÍK CHOMUTOV - TECHNOLINE 1 : 0 (1:0)
V. Rajnyš

O TŘETÍ MÍSTOTECHNOLINE - SPORT BAR GALAXIE
Na penalty 5 : 3
F I N Á L EJABLÍČKA JUNIOR CHOMUTOV - FC BANÍK CHOMUTOV
1:1 (1:0) D. Rohla – P. Nový mladší, Na penalty 7 : 6