Jako první se vydala pětičlenná výprava atletů v čele se Zdeňkem Brůžkem do Ostravy, kde se v únoru konalo mistrovství republiky dorostu a juniorů.

Hned první den přinesl skvělé osobní rekordy dorostenky Markéty Štolové, která proběhla 60 m překážek za 8,28 sekundy (český dorostenecký rekord byl 8,32 sek., pozn. red.). Skončila tak ve skvělém osobním rekordu na 2. místě za Annou Kerbachovou z pražského oddílu Atletika Jižní Město, která časem 8,24 stlačila český dorostenecký rekord ještě níže. Markéta pak v neděli předvedla skvělou formu na trati 200 m, kde skončila na 7. místě opět v osobním rekordu 25,67 sekundy.

Junior Jakub Sýkora si vyběhl osobní rekord na 60 m (7,29 sek) a dorostenec Jan Musil zaběhl čas 7,27, což v obou případech na finále nestačilo. Musil si pak v neděli zaběhl v osobním rekordu také 200 metrů.

Další reprezentantka oddílu atletiky Natálie Marková skončila těsně za branami finále (9. místo) a výkonem 534 cm si ale vylepšila své osobní maximum. Další den do soutěže koulařek nastoupila Štěpánka Dvořáčková, která sice nepostoupila do finále, když se nakonec umístila na 11. místě, ale zlepšila si svůj osobní rekord o 35 cm.

Bojovnice Štolová i mezi dospělými

Následující víkend se konalo v Praze ve Stromovce mistrovství České republiky dospělých, kam se vydala pouze Markéta Štolová na 60 m překážek. I přesto, že jsou ženské překážky vyšší než dorostenecké, tak si v rozběhu zajistila přímý postup do finále. Ve svých 16 letech zvládla konkurovat starším překážkářkám a celkové 4. místo tak bylo obrovským úspěchem. Markéta je bojovnice a svůj osobní rekord si v této soutěži vylepšila z 8,82 na 8,55 sekund.

Poslední vrcholnou akcí bylo mistrovství České republiky žactva pořádané také v Praze ve Stromovce. V loňském roce se na tuto akci neprobojoval z chomutovského oddílu nikdo, ale letos hned čtyři atleti. Největším překvapením byl nováček Patrik Brodníček, který vybojoval výborné 5. místo ve vrhu koulí v osobním rekordu 13,73 m (do té doby 12,23 m, pozn. red.), což je velký příslib pro letní sezonu. O dělené 8. místo se výkonem 161 cm ve skoku vysokém zasloužil Jindřich Kořínek. Osobní rekord si pak veze také Matěj Knobloch, který na 150 m proběhl cílem za 18,15 a umístil se na konečném dvanáctém místě.

(hyj)