Hustá mlha a nepozornost. Tyhle dva faktory stály za pondělní řetězovou havárií, při níž se na silnici I/7 u Křimově střetlo postupně sedm aut. Řidič jednoho z nich bohužel zemřel.

Už první nehoda však neměla k tragédii daleko. Šestatřicetiletý muž z Jirkova jen se svou Mazdu Premacy po silnici l/7 od obce Hora sv. Šebestiána do Chomutova. Poblíž čerpací stanice v obci Křimov začal ovšem v husté mlze předjíždět další vozidlo, vyjel do protisměru a tam se čelně střetl s Mercedesem s návěsem.

Při nárazu se v Mazdě zranili spolujezdci, jeden byl s těžkými zraněními letecky transportován do nemocnice v Ústí nad Labem, druhý byl s lehkými zraněními převezen do nemocnice v Kadani. V ústecké nemocnici skončil s těžkými zraněními i řidič Mazdy.

Před touto nehodou se začala tvořit fronta, aut, zastavil tu také 48letý řidič z Prahy se svým Opelem. To se mu stalo osudným. Z mlhy za ním se totiž zčistajasna vyřítil náklaďák s přívěsem. Řidič, 47letý cizinec, evidentně rychlost nepřizpůsobil špatné viditelnosti a nestačil dobrzdit. Řidič Opelu bohužel utrpěl při kolizi zranění, kterým na místě podlehl.

Další vážnou nehodu s několika zraněními způsobil svou nedočkavostí a neopatrností řidič Opelu Zafira, 43letý muž z Karlových Varů. Ten se začal v koloně otáčet a přehlédl při tom za sebou sanitku, která právě jela k nehodě. Přitom měla zapnuté majáky i sirénu. Opel vjel záchrannému vozu do cesty a došlo ke srážce.

Muž z Karlových Varů utrpěl lehká zranění, byl převezen do nemocnice na ošetření. Osádku sanitky – řidiče a jeho spolujezdkyni – však museli letecky transportovat do nemocnice v Ústí nad Labem. Jejich zranění jsou vážná, naštěstí nejsou v ohrožení života.

Odražený Opel navíc ještě narazil do dalšího vozidla, kde seděly dvě ženy. Obě utrpěly lehká zranění.

Provoz na silnici byl obnoven zhruba v půl deváté večer. Okolnosti nehody nadále policisté vyšetřují.