O nadcházejícím víkendu se na Chomutovsku odehraje řada zajímavých akcí. V pátek vystoupí v Klášterci Cigánski diabli a Jaroslav Svěcený. Sobota nabídne Indiánské války v Březně a fesťáček ve Vysoké Peci. V neděli se otevře v Kadani herecká minidílna.

Klášterecké hudební prameny v pátek nabídnou osvědčenou lahůdku a to vystoupení slovenského souboru Cigánski diabli s Jaroslavem Svěceným. Koncert se koná na zámku od 19:30 hodin.

Březno u Chomutova se v sobotu odpoledne stane dějištěm další bitvy ze seriálu Poslední indiánské války. Sedmý díl se jmenuje Bitva u blátivé zátoky. Na jednom z ramen řeky Missouri v Dakotě se usadili osadníci a zřídili tu přístav. Místo se brzy stalo obchodním centrem a to vedle obchodníků všech ras a vyznání přitáhlo spoustu lumpů. Když se bandité dozvěděli, že se do přístavu blíží bedna plná dolarů a zlata určená k výplatě posádce nedaleké vojenské pevnosti, rozhodli se peněz a zlata zmocnit. Vyvolali konflikt do kterého zatáhli i místní indiány. Poté uprchli do hor, kde přemluvili indiány k bitvě s vojáky konfederace. Siouxové pod vidinou peněz a zlata souhlasili a tak se strhla velká bitva. V čele vojenské kavalerie se v roli generála Custera opět představí herec Václav Vydra.

„Už se na akci moc těším. Budu moderovat bitvu a to je obrovský zážitek," prozradil Chomutovskému deníku Rudolf Kozák, který je u těchto akcí od jejich zrodu. Akce začíná na louce u Března v 10:00 hodin.

Koupaliště ve Vysoké Peci u Jirkova bude v sobotu dějištěm rockového festivalu Pecká Motopecka 2016. Začíná se v 18:00 hodin. Postupně zahrají kapely: Abdera rock Jirkov, Black Ewe - crossover-rock Jirkov, Hibernatus - hard rock-metal Chomutov, Toxic People - crossover-nu-metal Vilémov, Carpatia Kastle gothic-rock Most, a Fat Bat metal Chomutov.

Ve Františkánských zahradách v Kadani se v neděli otevře herecká dílna. Hlavní role se ujmou dvě profesionální herečky ze Studia DVA - Linda Šilarová a Anežka Bláhová. Všem zájemcům kteří dorazí ukáží, jak se dělá divadlo. Předvedou jak se dá rozvíjet tvořivost a fantazie. Trénovat se bude také improvizace, používání hlasu a umění práce s vlastním tělem. Začíná se v 16:00 hodin. Kdo má rád kino a pohádky, tak si zřejmě nenechá ujít v neděli ve 22:00 hodin na Mírovém náměstí v Kadani kinematograf bratří Čadíků. Promítat se bude Sedmero krkavců.

Přehled kulturních akcí na týden najdete ZDE.