Příležitost představit svou tvorbu před publikem tu dostanou neznámí písničkáři, textaři, básníci a další umělci. Výtěžek z celé akce bude navíc věnován na dobrou věc, osobám postiženým autismem. „Open Mic pořádáme už několik let a loni nás napadlo výtěžek věnovat na dobrou věc a finančně podpořit boj děvčátka Elišky se zákeřnou nemocí," říká organizátor večera, Tomáš Trykar.

Akustický večer pro Elišku vynesl úžasných dvanáct tisíc korun a motivace pro další benefiční večer byla na světě. „Letos spojíme síly s projektem AUTISMUSIC, našimi přáteli, kteří loni v Kadani pořádali benefiční hudební festival věnovaný autistům, což byla opravdu úžasná a úspěšná akce," vysvětluje Trykar a dodává, že festival se letos přestěhuje z Kadaně do Chomutova, proto je podpora ještě víc samozřejmá..

Akce je otevřená všem performerům, bez ohledu na jejich dosavadní zkušenosti či úspěchy a nemá žádné žánrové hranice. Jediným limitem je podle Trykara pouze odvaha samotných aktérů. „Teď máme přihlášeno asi deset umělců, ale naše každoroční zkušenost je taková, že jich bude mnohem více, do poslední chvíle totiž sbírají odvahu a konečná účast je vždycky milým překvapením," usmívá se.

Kromě začínajících autorů zve pořadatel i na známé umělce. „Účast na večeru přislíbili Kuba Alexa, Jana Lota nebo třeba Petr Brandl," vyjmenovává.

Open Mic začíná 25. prosince ve Sklepení Osudu od 20:00, vstupné je 50 korun, na dobré účely ale bude možné přispět i více. Zájemci o vystoupení se mohou přihlásit předem na emailové adrese akustickevecery@gmail.com