Odpolední slavnost v Kadani se bude odehrávat na nábřeží v okolí hotelu Split a také v AmFíku. Velkou atrakcí bude spouštění voru na řeku a jeho plavení. Během odpoledne si budou moci návštěvníci také prohlédnout práci síťařů a uvidí ukázky zpracování ryb. Do Kadaně pak krátce po druhé hodině odpolední dorazí povoz se solí po Staré solné stezce a předá městu práva k prodeji soli, vpodvečer se pak obchodníci se solí dočkají nemilého překvapení přepadení šermíři.

Vodou z řeky Ohře pokřtí Destinační agentura Dolní Poohří knihu bájí a pověstí, které se vážou k Ohři. Jejím autorem je kadaňský historik Petr Hlaváček a ilustracemi ji doplnil Antonín Grafnetter. Návštěvníkům se poprvé představí putovní výstava Řeka Ohře v proměnách času.

Děti se během dne mohou těšit hned na dvě pohádky v AmFíku. „Celé slavnosti se točí kolem vody, takže i pohádky ta první bude O zlaté rybce a druhá O vodníkovi," říká ředitelka Destinanční agentury Dolní Poohří Libuše Novotná Pokorná. O další dětský program se na hřišti nad Splitem postará občanské sdružení Radka a DDM Šuplík z Kadaně, děti se mohou vyfotit s vodními postavičkami. Návštěvníci budou moci zavítat do dvou tvůrčích dílen Mikrokosmos, kde se budou vytvářet koláže z bonbónů, a program Na světelné vlně, který nabídne netradiční tvorbu se světlem. Na hlavním pódiu program doplní hudba, kouzelník a šermíři. Program vyvrcholí večer světovou premiérou původního baletu Martina Šíla o víle Egerii v podání žáků Základní umělecké školy v Kadani.

Program Slavností OhřePodium, molo před Splitem
14.00 - 14.15 Zahájení - starosta města Kadaně, zástupce Ústeckého a Karlovarského kraje
Příjezd povozu se solí po Staré solné stezce a předání práva prodeje soli
14.15 - 15.00 Brass Band Rakovník. Stavba, spuštění a plavení voru.
15:00 - 16.00 Představení knihy Řeka Ohře v bájích a pověstech a premiérové autorské čtení. Vyhodnocení literární a výtvarné soutěže. Ocenění autorky loga výročí.
16.00 - 18.00 Brass Band. Spuštění voru.
18:00 Hudební duo z Chebu
20:30 O víle Egerii - premiéra baletu
Průběžně ukázky síťařství, zpracování ryb, sušení ryb, výstavka vorařství, prodej regionálních produktů. Malování na obličej, tvorba svíček, košíků, solná pánev. Prodej suvenýrů s logem výročí a informačních materiálů. Výstava Řeka Ohře v proměnách času.

AmFík
14:30 O zlaté rybce, pohádka Divadla VeTři
16:00 O Vodníkovi a jeho trampotách, pohádka Divadlo Z bedny
17.00 Autorské čtení z knihy Řeka Ohře v bájích a pověstech
17.30 Čtení příběhů autorů literární soutěže
18.00 Duo Česny a Line
18:30 Přepadení vozu - šermíři
18:45 Duo Česny a Line
19:15 Kouzelník
19:30 Duo Česny a Line
20:00 Šermíři Fénix
Doprovodný program: Výstava výtvarných a literární prací.

Hřiště nad Splitem:
Vodní soutěže pro malé i starší děti. Workshop Mikrokosmos - koláže z barevných bonbonů. Workshop Na světelné vlně - světelné efekty. Skákací hrad. Fotokoutek pro malé i velké s vodními postavičkami.

Parkoviště U Splitu:
Hasičská technika Kadaň. Záchranáři Nechranice. Auto Myslivec Podbořany - předváděcí jízdy novými vozy Škoda. VD Kadaň