Na akci nazvané Rockové Vánoce vystoupí místní skupina Baxon, složená převážně z muzikantů, kteří pamatují zlaté časy někdejšího Švermáku a několik hostů. Akci připravili muzikanti okolo Míry Ference, který je zpěvákem kapely. Večerem bude provázet známý chomutovský zpěvák Petr Tůma.

Skupina vystoupí ve složení, kytara, basa, bicí, klávesy a zpěv. „Jako host se například objeví někdejší zpěvák karlovarské skupiny Uriah Heep Revival Béďa Ziegler," řekl za pořadatele Stanislav Novák. Vystoupí zřejmě i další hosté, jací to budou však pořadatelé nechtěli prozradit.

Mluvilo se totiž také o možném vystoupení tří členů skupiny Víčka. „Ne, zatím se na veřejnosti hrát nechystáme. Měli jsme jen pár zkoušek a na vystoupení to ještě není," řekl kytarista Víček Štěpán Alexa. V každém případě se jedná o zajímavou akci, která opět připomene někdejší slávu bigbeatových kapel Chomutovska.

„Už jsme tady před časem takovou obdobnou akci měli a setkala se s velkým zájmem nejen pamětníků," dodal Standa Novák. Akce začíná v 19:00 hodin, vstup je 200 korun.