Čtvrtá akce Rodinného zápolení nazvaná Hoblinky a třísky je zaměřená na práci se dřevem pro malé i velké řemeslníčky. Koná se ve spolupráci se Střední školou ESOZ Chomutov. „Jak už z názvu vyplývá, v dílnách školy budou mít soutěžící rodiny za úkol zhotovit výrobek ze dřeva," okomentovala trochu tajuplně úkol Marie Heřmanová která Rodinné zápolení připravuje. Akce se mohou zúčastnit jen ti soutěžící, kteří si předem zajistili časové vstupenky. Počítáme s tím, že se nám přihlásí tak 130 rodin, odhaduje Heřmanová. Uzávěrka pro pořízení časových vstupenek končila ve čtvrtek odpoledne. Pokud by chtěl někdo přijít do dílen školy bez objednání, tak má smůlu. „Jinak by se soutěž nedala organizačně zvládnout," dodala Heřmanová. Vchod do dílen školy je z ulice Na Moráni.

Červený hrádek

Hodně pestrý a bohatý program čeká návštěvníky na zámku Červený hrádek. Zahájení kulturní sezóny 2015 se uskuteční na nádvoří zámku. Kulturní program nabízí řadu vystoupení. Ve 13:00 hodin se představí folklórní soubor Krušnohor, po něm následuje koncert bluegrassové hudební skupiny COP. V 15:00 hodin začne Kouzelné malování s čarováním pro děti a v 17:00 hodin zahájí svůj koncert folk-rocková kapela Úlet. Chybět nebude ani výtvarná dílna pro malé návštěvníky. Program je doplněn jarním svodem loveckých psů, který je předzvěstí květnového Mysliveckého dne. Občerstvení.

Bílý pelikáni

Podkrušnohorský zoopark si připravil na sobotu akci ke Dni země. Ten je věnovaný Zemi a každoročně se koná 22. dubna. Program v zooparku začíná ve 13:00 hodin. V jeho rámci vystoupí divadlo Mazec a Láryfáry, uskuteční se soutěže s Lesy České republiky. „Děti budou mít za úkol poznat různé dřeviny, či zvuky," prozradila mluvčí zooparku Martina Pelcová. Na programu bude také křest bílých pelikánů. „Křtít nám je bude modelka Dominika Mesarošová s primátorem Chomutova Danielem Černým," uvedla Pelcová. Vystoupí stepařské duo In-kognito a o hudební vystoupení se postará skupina Makovec. Připravena je také diskotéka s pohádkovými postavami.

Mimo těchto akcí se na Chomutovsku od pátku do neděla koná řada dalších akcí jako třeba Mezinárodní den památek a sídel. V sobotu bude v Chomutově od 9:00 do 17:00 hodin bezplatně přístupná řada památek jako je Galerie Lurago, Galerie Špejchar, kostel sv. Ignáce, Městská věž, oblastní muzeum, radnice, Rytířský sál, či Kostel sv. Kateřiny. 

Kompletní kulturní servis najdete ZDE.