Nejbližší trhy na ChomutovskuChomutov - v sobotu 28.února, 14. a 28.března. Vždy na náměstí 1. máje od 8 do 12 hodin
Kadaň - ve středu 11. března, 8. dubna. Vždy na Mírovém náměstí, od 9 do 16 hodin.
Jirkov - sobota 16. května. Na náměstí dr. E. Beneše, od 8 do 12 hodin.

To je také důvod, proč organizátoři začínají s trhy tak brzy. „Chtěli bychom lidem dopřát kvalitní zabijačkové pochoutky a to musí být podle nás ještě v únoru," usmívají se organizátoři z občanského sdružení Český um - Artificium Bohemicum.

Řezníci pro návštěvníky trhů nachystali jitrnice, jelítka, tlačenky, prejt, škvarky, sádlo a spoustu dalších lahůdek. Jako bonus můžete rovnou namístě poobědvat či posvačit zabijačkový guláš, polévku, teplou jitrnici nebo ovar.

Pro ty co zabíjačkám neholdují je samozřejmě připravená tradiční nabídka zeleniny, ovoce, pečiva, koření, sušených plodů, rybích specialit a mnoha dalších potravin od malých výrobců a pěstitelů.

První farmářské trhy v Chomutově se konají v sobotu dopoledne na chomutovském náměstí. Další nejbližší pak budou 11. března v Kadani a o tři dny později zase v Chomutově. V Jirkově začnou až v květnu.

Kam ještě můžete vyrazit o víkendu?
PÁTEK. Ještě dnes večer můžete v Klášterci nad Ohří navštívit obnovenou premiéru ztřeštěné komedie s názvem Žižka v podání souboru The Brokes, s.r.o. GSOŠ Klášterec nad Ohří. Představení ochotníci odehrají v místním kulturním domě od 19 hodin.
Pro milovníky kvalitní hudby je určen páteční večer na Hřebíkárně. Vstoupí tu písničkář Luboš Pospíšil se svou kapelou 5P. Součástí koncertu, který začíná od 19.30 hodin, je také křest nového CD Soukromá elegie.
SOBOTA.V sobotu pokračuje šňůra plesů a bálů. V kláštereckém kulturním domě začíná ve 20 hodin ples k 25. výročí založení tanečního orchestru Sonet, v Otvicích se ve stejný čas začnou bavit lidé na Maškarním bále pro dospěláky. A v Kadani to bude tradiční taneční zábava pro všechny generace s kapelníkem Františkem Fiřtem nazvaná Duo Grace.

Program kulturních akcí na celý týden ZDE.