Již dnes se v novém kulturním domě u autobusového nádraží Jirkovským čtenářům přiblíží známý autor Michal Viewegh. Od 18:00 hodin je totiž na programu beseda a autorské čtení s tímto v současné době nejúspěšnějším českým spisovatelem a nejprodávanějším českým romanopiscem. Vstupné na besedu je volné.

O den později, tedy v pátek 21. září, si přijdou na své fanoušci kytaristy, zpěváka, skladatele, textaře, hudebního režiséra a aranžéra Karla Plíhala. Od 20:00 hodin je totiž připraven jeho koncert k vydání nového autorského alba Vzduchoprázdniny, na které čekali fanoušci celých dvanáct let. Koncert je nepřístupný mládeži do dvanácti let. Předprodej vstupenek, které stojí 180 korun, probíhá v Informačním centru Jirkov.

Po týdenní přestávce se pak mohou příznivci kultury těšit na další „bonbonek". Poslední zářijový den, tedy neděle 30. září od 19:00 hodin, bude kulturní dům patřit divadlu. Těšit se můžete na hořkosladkou komedii o životě s názvem Pozvání na večírek, ve které se představí řada známých herců. Diváky během představení jistě pobaví Pavel Trávníček, Světlana Nálepková, Ladislav Frej, Jana Švandová, Kateřina Janečková či Radim Jíra.

Předprodej vstupenek probíhá již dnes v Informačním centru Jirkov. Jeden lístek stojí 220 korun. (zyk)