V pátečním šestém semifinále již na střídačce nahradí tuto dvojici Jiří Doležal. Asistovat mu budou Leo Gudas a stále aktivní hráč Stanislav Mikšovic. "V Olomouci budou na střídačce noví trenéři," potvrdil pro hokej.cz generální manažer Pirátů Jaroslav Veverka.

Více se ale klub nechce ke kauze vyjadřovat. „Trenéři Sýkora a Votruba u týmu končí, více se k tomu nikdo z klubu nebude vyjadřovat. A to minimálně do konce play off,“ řekl marketingový manažer David Dinda.

Jestli za výměnou trenérů stojí nepřesvědčivé výkony Pirátů v letošním semifinále, nebo se jedná o vnitřní neshody týmu, tak není jasné. Definitivní však je, že Sýkora skončil u týmu ještě před koncem play off, i přesto, že měl působit koncepčně minimálně dva roky.

 Nástupci Sýkory a Votruby

Novou tváří na chomutovské střídačce bude bývalý český reprezentant Jiří Doležal, který nastupoval v domácí soutěži převážně v dresu Sparty, se kterou získal v roce 1990 mistrovský titul. V dresu národního týmu odehrál 145 utkání a z pěti světových šampionátů si přivezl čtyři bronzové medaile.

Asistentem bude Leo Gudas, který vykonává v Chomutově pozici sportovního manažera. Tato dvojice se sešla nejen v dresu Sparty, ale také v národním mužstvu. Třetím  do party bude chomutovský odchovanec a stále ještě aktivní hráč Stanislav Mikšovic.

Ten v chomutovském dresu odehrál téměř 700 utkání a dobře zná místní prostředí. V nově složeném realizačním týmu by měl plnit roli prostředníka mezi hlavním trenérem a hráči.

Ostrý start prožije trenérská trojice už tento pátek na ledě Olomouce, kde se odehraje 6. semifinále play-off 1. hokejové ligy.

Co říkáte na výměnu trenérů v rozehraném semifinále play off? Diskutujte pod článkem.