I když Piráti svého soupeře v prvních dvou třetinách prestříleli a měli více příležitostí ke vstřelení gólu, úvodní branku vstřelili hosté z Vítkovic. Půl minuty před koncem druhé třetiny udělal chybu na útočné modré chomutovský obránce, ztratil puk a z rychlého protiútoku Patrik Zdráhal po kombinaci s Roman Szturcem překonal Laca v bráně Pirátů (0:1). Nejblíže k vyrovnání byl poprvé v 47. minutě Michal Vondrka, ale jeho rychlé zakončení pouze orazítkovalo tyč. Piráti se ale dočkali hned o minutu. Jaroslav Mrázek napřáhl a dělovkou prostřelil Bartošáka v hostující bráně. 

Ilustrační foto
Kam zajít v příštích dnech za sportem

O vítězi nakonec rozhodlo až prodloužení. V jeho polovině se střelou prosadil slovenský útočník v barvách Vítkovic Radoslav Tybor a rozhodl o druhém bodě pro hosty z Vítkovic. 

Piráti Chomutov – HC Ridera Vítkovice 1:2 PP (0:0, 0:1, 1:0 – 0:1)

Branky a nahrávky:  49. Mrázek (V. Tomeček) – 40. P. Zdráhal (Szturc), 63. Tybor. Vyloučení: 6:7. Bez využití. Rozhodčí: Pavlovič, Hodek – Ondráček, Hynek. Diváci: 4 445. 

Chomutov: J. Laco  – Rašner, Flemming, Mrázek, Valach, Dlapa, Slovák, Grman – Tomica, Huml, Vondrka – Sklenář, V. Růžička, Skokan – Koblasa, Chlouba, V. Tomeček – Poletín, Lauko, Hlava. 

Vítkovice: Bartošák – Hrbas, Baranka, Sloboda, Klok, Trška, Výtisk, Puzič – Tybor, O. Roman, D. Květoň – Dej, Lev, Olesz – P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera – Szturc, Š. Stránský, Kurovský.


Petr Martínek (Chomutov): Chtěli jsme navázat na zápas na Kometě, kde jsme hráli výborné utkání. Bohužel začátek nebyl povedený, měli jsme horší pohyb než hosté. Pak jsme si k tomu něco řekli a už ve druhé třetině se naše hra zvedla. Škoda nevyužité šance Michala Vondrky ve třetí třetině a prodloužení je už vabank.

Jakub Petr (Vítkovice): Věděli jsme, kam přijíždíme. Chomutov je jeden z top týmů letošní sezony. Chtěli jsme přerušit jejich šňůru, ale pro mě bylo důležité jakým hokejem se budeme prezentovat. Po vývoji zápasu jsme mysleli na tři body, ale musíme být skromní. Chomutov, to jsou lišáci, na to jsme hráče upozorňovali. Je tam pro hráče pochvala. Pro mě ten styl, kterým jsme se v této fáze sezony prezentovali, je důležitý.

Ilustrační foto.
Po třech letech proběhne v Chomutově měsíc fotbalových náborů