Z bratislavského Slovanu, kde chytal Kontinentální hokejovou ligu, přichází na sever Čech Miroslav Kopřiva, který v Chomutově podepsal roční smlouvu s roční opcí a bude Pirátům pomáhat v bitvách o návratu mezi tuzemskou elitu, v níž v minulosti dlouhodobě a úspěšně působil.

Momentálně třicetiletý rodák z Kladna prokazoval kvalitu už v juniorském věku, když středočeskému týmu pomohl ke dvěma mistrovským titulům v letech 2003 a 2004. Svými výkony si vysloužil pozornost skautů NHL a v červnu 2003 jej v šestém kole jako 187. v pořadí draftovala Minnesota.

V organizaci Wild strávil Miroslav Kopřiva více než dva roky, ale v nejprestižnější lize světa ani jednou nenastoupil. V průběhu ročníku 2007/2008 zvolil návrat do Evropy a znovu oblékl dres Kladna, odkud se mimo jiné odrazil také do reprezentace. Na několika turnajích Euro Hockey Tour si připsal celkem deset startů v nejcennějším dresu.

Léto 2010 znamenalo pro brankáře, jenž v juniorském věku vypomáhal Příbrami či Berounu, přesun do české metropole, neboť se dohodl na spolupráci se Slavií Praha. Během tří sezon pomohl „sešívaným" dvakrát do semifinále Česká pojišťovna play-off, přičemž v ročníku 2012/2013 šla Slavia do vyřazovacích bojů ze druhého místa po základní části.

Právě toto play-off se Miroslavu Kopřivovi vydařilo nejlépe ze všech, když opanoval statistiku úspěšnosti zákroků (96,51 procent) a odrazil se k angažmá ve druhé nejlepší lize světa. Zkušený gólman se dohodl na angažmá se Slovanem Bratislava. Za tým z hlavního města našich východních sousedů odehrál 17 střetnutí.

Autor: Libor Kult