Zápas začal náporem Chomutova. Miroslav Kopřiva, který se vrátil do branky po zranění, nemusel prvních dvanáct minut téměř zasahovat. „Pro brankáře je to nepříjemné, protože tam víceméně stojí. Měli jsme hodně šancí, které jsme neproměnili. Pak má člověk obavy, aby soupeř neodskočil na 1:0," vysvětlil situaci strážce chomutovské klece  a objasnil jak je to u něho s udržením pozornosti. „Pozornost udržuji v pohodě. Jdu vlastně s hrou, dělám si své věci."

Spousta pirátských nevyužitých šancí

Piráti vstoupili do zápasu impozantně. Vypracovali si spoustu příležitostí, jenom v průběhu 11. a 12. minuty měli tři velké gólové šance. Ale Sinisalo ani Růžička nedali, McGregor z blízkosti minul. „V první třetině jsme byli lepší, ovšem neproměnili jsme šance. A neproměňováním šancí jsme pak hosty trošku dostali do hry," nebyl spokojen s efektivitou Pirátů Aleš Totter.

Tentokrát ke gólu nevedly ani přesilové hry.  Jenom v úvodní části hry měli Havlíčkobrodští čtyři vyloučené. V první přesilové hře už po 80 sekundách od úvodního hvizdu si Piráti vypracovali dvě velké šance. Ale přesilová hra  pěti proti třem v závěru třetiny trvající 1:22 minuty  vůbec nevedla k přímému ohrožení Dlouhého v brance Rebelů.

„V přesilových hrách je to stále zbrklé, není to ono. Když už máme šanci, tak ji nedáme. Musíme na tom zapracovat, aby to beci dostali od modré před bránu. A musíme víc chodit před gólmana, aby neviděl," nebyl spokojen útočník Pirátů Lukáš Květoň.

Dvě krásné akce  rozhodly

O vítězství Pirátů rozhodla nakonec druhá třetina, ve které vstřelili v rozmezí necelých třech minut dva góly.

Nejdříve David Kaše okradl soupeře o puk ve středním pásmu a zavezl jej do útočné třetiny. Tam v přečíslení dva na jednoho přihrál  Bryan McGregorovi, který střelou bez  přípravy prostřelil Dlouhého (1:0). „Vše začalo krásnou přihrávkou od mladého Davida Kašeho. Má velký talent a šikovné ruce. Já jen jel k bráně a dobře jsem se postavil," popsal svou premiérovou branku v dresu Chomutova  kanadský forvard.

Druhou branku, taky svou premiérovou v dresu Pirátů, přidal Lukáš Květoň. Velkou zásluhu na ní měl ale Antonín Dušek. Nejdříve si  při najíždění do útočné třetiny exliberecký  útočník poklepáním hokejky o led řekl o puk. Obránce Rebelů ho ale „vyvedl" k mantinelu, odkud přišla krásná přihrávka na osamoceného Lukáše Květoně (2:0).  „Tonda mi to tam dal dobře mezi kruhy a šel jsem sám na gólmana. To kdybych nedal, tak to už nevím, co bych měl dát," popsal trefu odchovanec jihočeského hokeje.

„Rychle jsme dali dva góly, když jsme  stáhli hru na tři útoky. Měli jsme pak další šance, ale třetí gól jsme nepřidali.  Naopak jsme udělali několik taktických chyb," nebyl spokojen s dalším průběhem utkání Aleš Totter.
Nevyužité trestné střílení Rebelů.

Utkání mohl zdramatizovat  v 38. minutě po chybě Pirátů na útočné modré David Zucker. Dostal se do samostatného úniku a byl faulován Jiřím Drtinou. Rozhodčí Würtherle nařídil trestné střílení, které ale útočník Rebelů namířil jenom do tyčky chomutovské svatyně. „Nejdřív mě  překvapilo, že vůbec bylo trestné střílení nařízeno, protože hráč to normálně zakončil. Při nájezdu to Zucker trochu rozjel, klamal tělem a nechal ruce za sebou. Už jsem věděl, že to bude dávat na vyrážečku, tak jsem si to tam hlídal. Dával to kolem „kliky" a trefil tyčku," popsal  trestné střílení Miroslav Kopřiva.

S přibývajícími minutami hosté stále více dotírali na branku Pirátů a hlavně v okolí brankoviště byli velmi nepříjemní. „Čekali jsme, že budou houževnatí. Přišlo tam šest nových hráčů, kteří mají zkušenosti. Ten tým musí už někde vyhrát, nebude donekonečna prohrávat," byl si vědom síly hostů asistent Aleš Totter.
Pěsti Lukáše Květoně

Nepříjemný styl hostů vyústil ve 44. minutě až v pěstní potyčku Lukáše Květoně s Davidem Zuckerem. „Puk byl na brankové čáře a  furt to tam doráželi. Samozřejmě jsem nechtěl, abychom dostali gól. Tak jsem ho musel odtáhnout, aby nemlátil do gólmana," popsal potyčku chomutovský forvard.

Gól Brodu přišel

Gólů se nakonec hosté dočkali. Předcházelo mu vyloučení Jiřího Drtiny za zdržování hry, které vzbudilo vášně na ledě. Právě v této přesilové hře Babka přihrál spoza brány na osamoceného Tomáše Rouska, který z hranice brankoviště překonal bezmocného Kopřivu (2:1).

Po inkasované brance  měl další šanci exchomutovský Lukáš Endal a další závar přišel v poslední minutě utkání. Piráti jednobrankové vítězství už uhlídali.

„Po gólu hostů jsme znervózněli. Už několikátý zápas jsme dohrávali s rozdílem o gól. Jsme samozřejmě rádi, že jsme se ubránili, ovšem tak to nemusí vycházet do nekonečna. Nezodpovědnost v některých fázích hry nás stojí mnoho sil. Hru musíme zlepšit a to obzvlášť před domácím publikem," řekl na závěr pirátský asistent.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC REBEL HAVLÍČKŮV BROD 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 31. McGregor (D. Kaše), 34. Květoň (Dušek) – 50. Rousek (Babka, Maliník). Rozhodčí: Würtherle – Belko, Rozlílek. Vyloučení: 7:8. Využití: 0:1. Střely na branku: 33:24. Diváků: 2156.
Piráti Chomutov: Kopřiva – Rýgl, Drtina, Rutta, Scalzo, Koma, Skinner,  – Květoň, Kämpf, Hřebejk, Moore, Dušek, Hovorka, McGregor, Růžička, Sinisalo, O. Kaše, D. Kaše, Šagát.