Jen jednou z posledních sedmnácti domácích zápasů neobodovali a patnáctkrát vyhráli. Touhle bilancí se pyšnili hokejisté Litvínova před pátečním utkáním 40. kola s Olomoucí. Proti Kohoutům se však domácí forma kamsi vytratila a trápící se Verva vyšla naprázdno – 0:3.

Vstup do poslední čtvrtiny základní části naopak vyšel Chomutovu, který se oklepal z devítigólové facky od Hradce Králové a Karlovy Vary doma přehrál 3:1.

„Možná to byl náš nejhorší domácí zápas v sezoně. Přistoupili jsme k tomu špatně, přesilovky jsme hráli špatně. Bylo to strašný," soptil útočník Vervy Robin Hanzl, který se vrátil do sestavy po zranění.

„Moc se nám nedařilo a teď máme třetí výhru za sebou. V Litvínově se body těžko získávají, takže máme dvojnásobnou radost. Odmakali jsme to," radoval se gólman Branislav Konrád. O nulu přišel kvůli problému s betonem, se kterým musel na půl minuty na střídačku.

Olomouc po sérii čtyř porážek potřetí za sebou naplno bodovala. Za dalším úspěchem ji v 9. minutě vyslal Škůrek, který využil dvojnásobnou přesilovku. Ve druhé třetině náskok navýšil Rác, který se blýskl krásnou individuální akcí, když si na modré prohodil Kubáta a švihem překonal Januse. Vzápětí Galvas rozezvučel tyč. Snížit mohl Pavlík, ale Konrád mu gól tygřím skokem sebral.

Další šanci vstřelit kontaktní gól měla Verva zkraje třetího dějství, jenže zahodila i dvojnásobnou přesilovku. Následně se probil k zakončení Strapáč a i když byl faulovaný, dokázal zavěsit – 3:0 a bylo hotovo! Litvínov se doma gólově neprosadil poprvé v sezoně.

Chomutov poslal do vedení Růžička, jenže pak Piráti promrhali pětiminutovou přesilovku a na začátku druhé periody Gríger srovnal. Domácí si ale za necelé dvě minuty vzali vedení zpět. Nejprve pálil z kruhu Valach a po něm zvýšil na 3:1 Koblasa, který si povodil obránce i brankáře Závorku. Krušnohorci tak dokráčeli k páté výhře za tři body ze šesti zápasů v novém roce.

Litvínov – Olomouc 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahr.: 9. Škůrek (Vyrůbalík, Skladaný), 24. Rác, 47. Strapáč. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 4529.
Litvínov: Janus – Gula, Kubát, K. Pilař, Z. Sklenička, F. Pavlík, Frolo – Gerhát, V. Hübl, Lukeš – M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý – M. Hořava, K. Reichel, Trávníček – Dufek, Válek, Jurčík.
Olomouc: Konrád (14. – 15. Falter) – Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Houdek, Rašner, J. Galvas – Skladaný, J. Knotek, Laš – Eberle, Roman Vlach, Strapáč – Rác, T. Mikúš, Holec – Fořt, Herman, Burian.

Chomutov – K. Vary 3:1 (1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 12. V. Růžička ml. (Flemming, Kämpf), 25. Valach (Hlava), 27. Koblasa (Kämpf, Rutta) – 23. Gríger (Davídek). Vyloučení: 5:6, navíc M. Rohan 5 minut a do konce utkání, Mikulík (oba K. Vary) 10 minut a do konce. Využití: 1:0. Diváci: 4371
Chomutov: J. Laco – Flemming, Dlapa, Valach, Skinner, Rutta, Kudělka – Vondrka, Huml, Tomica – Skokan, V. Růžička ml., Sklenář – Koblasa, Kämpf, Poletín – Hlava, D. Kaše, Lauko.
Karlovy Vary: Závorka – Dujsík, Sičák, Benák, Tomáš Dvořák, Rýgl, M. Rohan, Baldajev – Harkabus, Tuominen, T. Rachůnek – Mikulík, Skuhravý, D. Kindl – Gorčík, Dušek, Stloukal – Davídek, Gríger, Vachovec.