Názory trenérů na zapojení se do této série se různí, ale Jiří Čelanský jako hlavní trenér je jednoznačně pro účast Pirátů: „Já to vítám, je to pozitivní věc. Takové zápasy jako v European Trophy nesehrajete nikde. A de facto, sezona nám začne ne až 13. září, ale startujeme už 6. srpna," komentoval účast Pirátů v evropské soutěži.

Právě o jeden měsíc delší sezona by mohla ubrat síly Pirátům v závěru nastávajícího ročníku, ale Čelanský nepochybuje o užitečnosti bojů s různými styly hokeje. „Delší sezona není problém, je to věc, která je pro nás pozitivní. Je pravda, že poslední dvě sezony se tady hráli na maximální počet zápasů, což je enormně fyzicky i psychicky náročné. My se chceme ale důkladně připravit, proto i v tomto směru budeme letní přípravu koncipovat," uzavřel problematiku účasti svých svěřenců v European Trophy.

Pro účast týmu je i Pirát Martin Rýgl, který v loňské sezoně boje v European Trophy již zažil. „Je to zajímavá soutěž a rozhodně zpestření přípravy. Takové soupeře v Čechách neseženete, s dalšími pěti zápasy to bude dobrá příprava. Myslím, že od klubu je to dobrá volba," pochvaloval si obránce Pirátů, který je momentálně po operaci kolena (rozhovor s Martinem Rýglem o jeho zranění a předpokládaném zapojení do přípravy přineseme v sobotním vydání).

Piráti mají výhody v tom, že tento rok na rozdíl od předešlého je čeká méně cestování. Jen jednou poletí do Švédska, kde je čekají v dvou dnech dva zápasy s týmy Linköpings HC a HV´71. Pak cestují jenom na Slovensko, kde se utkájí s účastníkem KHL Slovanem Bratislava.

Domácí souboj s týmem UPC Vídeň Capitals bude pikantní pro nejnovější posilu Pirátů dvoumetrového rakouského obránce André Lakose, který přestoupil k Pirátům právě z tohoto týmu.

Přehled zápasů v European Trophy:

Úterý 6. srpna: Piráti Chomutov - HC Sparta Praha (ET)

Úterý 13. srpna: Piráti Chomutov - UPC Vídeň Capitals (ET)

Čtvrtek 15. sprna: HC Slovan Bratislava - Piráti Chomutov (ET)

Pátek 23. srpna: Linköpings HC - Piráti Chomutov (ET)

Sobota 24. srpna: HV´71 - Piráti Chomutov (ET)

Pátek 30. srpna: Piráti Chomutov - KalPa Kuopio (ET)

Sobota 31. srpna: Piráti Chomutov - JYP Jyväskylä (ET)

Pátek 6. září: HC Sparta Praha - Piráti Chomutov (ET)