Po dvou venkovních bitvách a se stále stoprocentní bilancí se Piráti vracejí před své fanoušky, kde na úvod základní části Tipsport extraligy zdolali Olomouc.

Tentokrát přijede do SD Arény soupeř, jehož charakteristika nemůže být rozporuplnější. Jihlavská Dukla je totiž letošním nováčkem nejvyšší soutěže, kterou však v minulosti už dvanáctkrát opanovala. Žádný jiný klub nemá víc titulů, jen brněnská Kometa na jaře srovnala s klubem z Vysočiny krok. Pokračování řady prvoligových bitev mezi Chomutovem a Jihlavou začíná v pátek 15. září v 17 hodin a 30 minut.

Hokejové utkání Tipsport extraligy v ledním hokeji mezi HC Dynamo Pardubice (v červenobílém) a HC Práti Chomutov (v bílomodrém) v pardudubické Tipsport areně.
Chomutov dál vítězí a vládne hokejové extralize!

Tři odehrané zápasy a třikrát vstřelený první gól. To je bilance, o jaké si Piráti mohli na startu loňské základní části nechat jen zdát. Doma s Olomoucí, v Mladé Boleslavi i v Pardubicích skórovali svěřenci Vladimíra Růžičky vždy jako první a pokaždé se tak stalo v početní výhodě. V úvodních dvou duelech otevřel střelecký účet Michal Poletín, naposledy na západě Čech na něj šťastně s pomocí teče obránce soupeře navázal Brett Flemming. Právě tyto tři zásahy katapultovaly mužstvo na čelo využití přesilovek, protože Piráti jich zatím hráli jen osm, což je nejméně ze všech a znamená to parádní úspěšnost 37,5 procenta. Tři góly v početních výhodách zaznamenalo další sedm celků, jenže ty měly víc příležitostí k potrestání faulu soupeře. Druhý Třinec využil 27,27 procent přesilovek, třetí Mladá Boleslav 21,43 procent a dvanáctá Jihlava 7,14 procent.

Kapitán Vondrka zatím pokaždé bodoval

1, 2, 3! Ne, nejedná se posloupnou řadu, i když by mohlo. Jde o bodové zisky pirátského kapitána Michala Vondrky v dosud odehraných třech kolech nového ročníku Tipsport extraligy. Nejprve si připsal asistenci doma s Olomoucí, následovaly dvě finální přihrávky v Mladé Boleslavi a vše zatím završily dva góly, včetně jednoho v oslabení, s asistencí na ledě Pardubic.

Michal Vondrka na archivním snímku
Je to pecka! Musíme teď udržet emoce, nabádá Vondrka

Celkem šest kanadských bodů řadí jednoho z chomutovských lídrů na druhé místo v celé soutěži za plzeňským Dominikem Kubalíkem (4+2). Zkušený křídelník tak zatím pokračuje ve výkonech, které mu vynesly cenu pro nejlepšího hráče minulého ročníku, pozici v top 5 produktivity základní části a druhé místo v kanadském bodování jarního Generali play-off za pirátským parťákem Ivanem Humlem. Bude jistě zajímavé sledovat, zda prodlouží číselnou řadu, „jen“ protáhne počet po sobě jdoucích bodových utkání nebo vyjde naprázdno.

Libor Kult