Piráti Chomutov – Mountfield Hradec Králové 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)

Hosté, na průběžném devátém místě tabulky, si chtěli v Chomutově vylepšit bilanci a tak se pustili do třetího Chomutova bez respektu. Nakonec však první třetina přinesla jen několik nevyužitých šancí. Chomutov ani Hradec nevyužili po jedné početní výhodě, kterou měli. Největší šancí na změnu skóre pak byla v závěru první třetiny akce hradeckého Martina Látala, který dostal zpoza branky skvělou přihrávku, poté vymíchal Jána Laca, ale překonat ho nedokázal. Do kabin se tak šlo za stavu 0:0.

Konečně branky

Do druhé třetiny vstoupili lépe Piráti. Ve 23. minutě šli do přesilovky, kterou využili zásluhou Tomáše Slováka. Neradovali se však dlouho protože za Hradec po minutě a půl skóroval Martin Pláněk. I když se oba týmy snažily do konce druhé třetiny strhnout vedení na svou stranu, ani jednomu z nich se to nepodařilo, byť v závěru třetiny měl Hradec výhodu pěti proti třem.

Hradec otáčí

Po návratu na ledovou plochu, Hradec pokračoval v přesilovce a v momentě, kdy první potrestaný chomutovský hráč skočil na led, Mountfield skóroval. Střelu od modré čáry Ján Laco neudržel v lapačce a na dorážku Bedřicha Köhlera, už neměl šanci zareagovat. Po chvíli bylo domácím ještě hůř. To když po čtyřech minutách přidal Hradec třetí branku, o kterou se postaral Petr Koukal. Jenže Piráti bojovali a dočkali se. Zhruba deset minut před koncem třetí třetiny snížil Michal Poletín. Juraj Valach pálil od modré čáry, puk se odrazil k chomutovskému útočníkovi a ten nedal hradeckému gólmanovi šanci. I přes velký závěrečný tlak už Chomutov skórovat nedokázal a Hradec si domů odvezl cenné tři body.

Ohlasy po utkání:

Václav Sýkora, trenér Mountfield Hradec Králové: My jsme do utkání chtěli vstoupit aktivně a to se nám myslím podařilo. Obě mužstva hrála z pozorné obrany a moc šancí tam nebylo. Na každé straně byla tak jedna gólovka, ale branka nepadla. Byl to vyrovnaný zápas. My jsme se dostali do vedení přesilovkou na začátku třetí třetiny a pak přidali další gól. Chomutov rychle snížil a byl to až do konce dramatický zápas. Jsme rádi, že se nám týmovým výkonem podařilo dotáhnout utkání do vítězného konce.

Petr Martínek, trenér Piráti Chomutov: Bylo to vyrovnané utkání s minimem šancí. Dostali jsme se do vedení, ale bohužel Hradec po naší chybě rychle vyrovnal. Na koci druhé třetiny přišlo zbytečné dvojí vyloučení, které hosté využili. My jsme se potom ještě snažili o zvrat, snížili jsme, ale Hradec už si výhru pohlídal.

Branky a nahrávky: 25. Slovák (Mrázek, Vondrka), 50. Poletín (Valach) – 26. Pláněk (Koukal, Vopelka), 41. Köhler (Gregorc, Jaroslav Bednář), 45. Koukal (Jaroslav Bednář, F. Pavlík).

Rozhodčí: Hodek, Svoboda – Zavřel, Kajínek. Diváci: 4298.

Piráti Chomutov: J. Laco (Š. Lukeš) – Mrázek, Flemming, Grman, Valach, Dlapa, Slovák, Buchtela – Vondrka (C), Huml (A), Tomica (A) – Skokan, V. Růžička, Sklenář – Koblasa, Lauko, Poletín – V. Tomeček, Chlouba, Chrpa.

Mountfield HK: Rybár (J. Sedláček) – Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený – Šimánek, Dragoun, Köhler (A) – Cingel, Kukumberg, Jaroslav Bednář (C) – Červený, Koukal (A), Vopelka – Látal, Džerinš, Jarůšek.