Trhači Kadaň se v posledních utkáních základní části WSM Ligy rozjeli a po zisku 19 bodů v roce 2017 skončili na třináctém místě. Což je ale důležité, do skupiny play out si přivezli náskok třinácti bodů na poslední Most (poslední tým sestupuje přímo, baráž se nehraje, pozn. red.). V play out se hraje ještě o 18 bodů, záchrana je tak blízko, ale stále není jistá. Přinášíme rozhovor s trenérem kadaňských Trhačů Jaroslavem Beckem.

Můžete zhodnotit základní část WSM Ligy z pohledu Kadaně?
Letos jsme čekali hodně náročnou sezonu, což se i potvrdilo. Po základní části jsme skončili o jedno místo před Mostem. Na jedné straně lehké zklamání, na straně druhé by to byl splněný cíl. Máme zájem udržet WSM Ligu v Kadani. Je to důležité nejen ze strany fanoušků a města Kadaně, ale i z pohledu mateřských organizací. Jak Pirátů, tak i extraligového týmu karlovarské Energie, pro které jsme neoficiální farmou. Není ale ještě konec, náskok třinácti bodů nám zatím nezaručuje záchranu v soutěži.

Připomeňte si: Hokejový Most prohrál v Kadani! Záchrana je blízko

InfoblokZdroj: DeníkBylo v silách týmu lepší umístění nebo mužstvo mělo „jenom" na boj o udržení?
Můj názor je, že mužstvo mělo na předkolo play off. To by byl úspěch. Doplatili jsme na ztrátu bodů v šestnácti, sedmnácti utkáních, které jsme prohráli o branku nebo v nastaveném čase. Jako například poslední utkání základní části v Litoměřicích.

Jak je těžké poskládat mužstvo ze dvou stran? Aby fungovalo jako tým…
To snadné určitě nebylo. Největším problémem byla věková struktura týmu. Myšlenka to není špatná, ale každopádně je to na rozbor po skončení sezony. Není lehké lepit tým ze dvou polovin, byť ambiciozních mladíků. Přináší to velkou rotaci hráčů. Hokej je kolektivní sport, důležité je, aby se hráči více vnímali. Souhra a spolupráce jsou základem úspěchu. K hlavní osobnosti, ke Kubovi Trefnému, chybí další dvě nebo tři vůdčí osobnosti, které by byly autoritami na ledě i v kabině.

Překvapili vás někteří hráči svými výkony v základní části, popřípadě očekával jste od některých více?
Je pár jmen, jak od Pirátů, tak i u kluků z Karlových Varů, od kterých jsem čekal více. Hlavně co se týče stability výkonů a někdy i zodpovědnosti. Kdo byl pozitivem, tak to je jednoznačně Kuba Trefný. Odvedl naprostou profesionální a spolehlivou práci. K němu se přidal v poslední části i Roman Chlouba, Jarda Kůs, Darek Hejcman, z mladíků Ondra Beránek a Martin Kohout. Slušnou práci odvedli golmani, zejména Honza Strmeň je opět oporou. Velkým přínosem byl v zápasech, ve kterých nastoupil, David Kaše. To je pravý Pirát s kadaňským srdcem! K dalším jménům bych se pak vrátil v hodnocení po skončení sezony.

Čtěte také: Mise splněna! Kadaňští Trhači vezou body z Třebíče

Do bojů o záchranu máte před posledním Mostem velký náskok, ale nic není ještě rozhodnuto. Jak to cítíte?
Máme nahráno, tohle pokazit by bylo trestuhodné. Ale jak se říká, poslední krok bývá nejtěžší! Je potřeba se maximálně koncentrovat do posledního utkání a nedat Mostu šanci se probudit.

Děkuji za rozhovor.