"Smekáme před týmem, jak vstoupil do sezony, ale jsme pokorní,“ zdůrazňuje chomutovský asistent trenéra Jan Šťastný.

Piráti drancují ligu pod vedením kapitána Michala Vondrky. Tahoun týmu posbíral šest bodů za dva góly a čtyři přihrávky. „Takový začátek je snový. Je to pecka,“ pokyvuje hlavou chomutovský lídr.

Dobře si uvědomuje, že situace se může rychle změnit. „Musíme udržet emoce a vymést si z hlav myšlenku, že nemůžeme prohrát. Tímhle se to může úplně normálně otočit a najednou můžeme prohrávat jeden zápas za druhým. To bych fakt nechtěl a je to na nás starších, abychom kabinu ukočírovali,“ říká v rozhovoru na webu klubu.

Hokejové utkání Tipsport extraligy v ledním hokeji mezi HC Dynamo Pardubice (v červenobílém) a HC Práti Chomutov (v bílomodrém) v pardudubické Tipsport areně.
Chomutov dál vítězí a vládne hokejové extralize!

Nejlepší hráč uplynulé sezony táhne Krušnohorce i letos. Přitom v létě se dostal do křížku s klubem. Piráti mu neplatili, a tak podal výpověď. Vše se vyřešilo až krátce před startem extraligy, když mu klub dlužnou částku doplatil. „Někteří novináři se mě ptali, jestli to na nás bude mít vliv. Já věděl, že nebude. Doteď si myslím, že ti kluci byli rádi, když jsem tam přišel, a oni to hodili za hlavu. Že jsem zpátky a pojede to ve starých kolejích. Myslím si to takhle tedy já. Ta parta se tady za ty dva měsíce parádně stmelila,“ všímá si kápo Vondrka.

Nedělal to prý jen pro sebe, ale hlavně pro spoluhráče. Ostatní se tak mohli soustředit na přípravu. „Vedení dodrželo, co slíbilo. Všichni se uklidnili a poté se to ještě vyřešilo se mnou ke spokojenosti všech.“

Vladimír Růžička.
Musíme lézt po čtyřech a bojovat, burcuje kouč Pirátů Růžička