Zatímco v Plzni se všechno podstatné odehrálo až ve druhé polovině utkání, tak včera byla bohatá na góly první polovina zápasu. Ve 29. minutě byl stav skóre už 5:0 pro Piráty.  V první třetině skórovali Dávid Skokan, Tomáš Kudělka a Marek Račuk a i ve druhém dějství viděli diváci tři branky. Mezi domácími se prosadili Martin Šťovíček a Brett Flemming, snížení hostů přinesla střela Dominika Kubalíka.

„Povedl se nám začátek. Měli jsme výborný pohyb, dali jsme dva góly trochu se štěstím a pak jsme přidali třetí v přesilovce, což nám trochu ulehčilo vstup do utkání. Hodně se trénuje, takže možná byl soupeř unavený. Určitě jsme rádi, že jsme utkání zvládli a Plzni porážku vrátili, ale nijak výhru nepřeceňujeme. Je to příprava, ale každé vítězství potěší, takže to bereme jako povzbuzení do další práce. Chtěl bych hráče pochválit za kolektivní výkon," zhodnotil utkání asistent Jan Šťastný.

Chomutov – Plzeň 5:1 (3:0, 2:1, 0:0)

Branky a asistence: 8. Skokan (Flemming, Dlapa), 11. Kudělka (Růžička, Kämpf), 17. Račuk (Skinner, Sklenář), 28. Šťovíček, 29. Flemming (Huml, Kaše) – 33. Kubalík (Indrák, Kracík). Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. Diváci: 2461. Rozhodčí: Turčan, Petružálek – Coubal, Rozlílek.

Chomutov: Strmeň – Kudělka, Rutta, Dlapa, Flemming, Skinner, Havel, Chalupa, Buchtela – Poletín, Huml, Koblasa – Tomica, Růžička, Skokan – Sklenář, Kämpf, Račuk – Chrpa, Kaše, Hlava.