Zápas o psychickou výhodu a důležité tři body vyhrála Kadaň. Mostečané v severočeském derby padli 2:5. Rozhodla první třetina, kdy Trhači dali tři góly.

„My jsme sem přijeli v těžké situaci, mínus deset bodů a laciné góly, kdy se domácí dostali do vedení 3:0. Myslím si, že tímto zápas rozhodli, my jsme měli ještě šanci za stavu 3:0, kdy jsme dali na 3:1 a měli jsme tam šance na 3:2, tímto jsme mohli zápas zdramatizovat. To je o celé sezoně a dneska to byl pouhý jeden zápas a nějaký pokus o zázrak. Dnes jsme prohráli zápas, ale určitě tím svět nekončí," řekl pro kadaňský web mostecký trenér Aleš Totter.

Poslední zápas dnes

„Pro nás to byl těžký a důležitý zápas. Zvládli jsme to, takže další bitva je za námi, ale ještě není konec války. Pro nás je každý zápas důležitý a musíme se koncentrovat až do konce, dokud to nebude rozhodnuté. Dneska patří dík celému týmu, až na takový malý výpadek, kdy jsme se trošku zastavili, kdy byl výsledek 3:0. Byl to slušný výkon a jsme rádi za tři body," zhodnotil domácí trenér Jaroslav Beck.

V pondělí 13. února hrají Kadaňští poslední zápas základní části v Litoměřicích. Právě Kališníci z Litoměřic budou jedním ze soupeřů Kadaňských v play out. Dalšími účastníky skupiny o záchranu jsou poslední Most a Havířov. Boje o záchranu začnou v sobotu 18. února, poslední tým sestupuje přímo bez možnosti zachránit se v baráži.

Kadaň - Most 5:2 (3:0, 0:1, 2:1)

Branky: 11. Kůs, 16. Chlouba, 18. Kohout, 44. Raška, 48. O. Beránek - 35. Dufek, 54. Martynek
Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 548. Střely na branku: 31:39

SK Trhači Kadaň: Strmeň - R. Černý, Trefný, Chalupa, Havel, Tejnor, Baránek, Weinhold, J. Tomeček - Gorčík, Kaše, Kůs - Raška, Hejcman, Hlava - Chrpa, Chlouba, Beránek - Kohout, Osmík, Harkabus

SK HC Baník Most: Spěšný (18. Pinc) - Pilař, Frolo, K. Černý, Kokeš, Hora, Šesták, Strejček, Šefl - Kubinčák, Divíšek, Veselý - J. Doležal, Válek, Martynek - Rod, Havlíček, Smolka - Havelka, Babincev, Dufek