Liberecký obránce Radim Šimek sice ve čtvrtém utkání s chomutovskými Piráty zaznamenal svou první branku ve vyřazovacích bojích, prohru 3:5 ale neodvrátil. „Bylo tam z naší strany spoustu zbytečných vyloučení. To se nám nemůže v play-off stávat, vítězný tým toto nedělá a doplatili jsme na to,“ říká stručně na úvod.

Chomutov srovnal krok. Série je vyrovnaná, jak moc velká je to komplikace?
Nevnímám to jako komplikaci. Je to 2:2 a jede se znovu od nuly. Máme před sebou domácí zápas, který musíme stoprocentně zvládnout a poté se porvat o čtvrté vítězství.

Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 5:3.
Nezalekli se. Piráti doma šmikli Tygry a cítí šanci na finále

Zápas na množství šancí a branek nesrovnatelný s třetím duelem. Čím to bylo způsobeno?
Těžko říct, udělali jsme spoustu zbytečných vyloučení. To se nám nesmí v play-off stávat, vítězný tým toto nedělá. Doplatili jsme na to.

Michal Vondrka má vynikající formu. Jak těžce se tento rozdílový hráč brání?
Dvě branky vstřelil tentokrát do prázdné klece a tu na 1:2 udělal skvěle, když obešel dva naše hráče. Je vidět, že je to zkušený hráč. Prodal to. Nemyslím si ale, že je to jen o něm. Mají výbornou celou lajnu, hraje v ní ještě Ivan Huml, který je nejproduktivnější hráč play-off a zkušený Marek Tomica. Byla by chyba se zaměřovat na jednoho hráče, mají celý tým dobrý, jsou urputní a dávají do zápasu srdce. Tentokrát zaslouženě vyhráli.

Michal Vondrka z Chomutova.
Hattrickový mág a kápo Vondrka: Chtěl jsem být vůdce jako člověk

Na první branku v play-off jste čekal dlouho, ve čtvrtém utkání přišla.
Měl jsem nějaké šance už v sérii s Plzní, nemohl jsem se ale prosadit a tak jsem rád, že mi to tam konečně spadlo. Bohužel ten můj gól k ničemu nevedl.

Je něco, co je potřeba před pátým domácím duelem zlepšit?
Musíme víc tlačit před bránu. Vystřelit třikrát za druhou třetinu je prostě málo a kór, když hrajeme u soupeře. Puky musejí na branku létat odevšad, aby měl Laco, který je zkušený gólman, těžkou práci. Tu tentokrát neměl.

Kryštof Rossmann