Michal Vondrka jako správný kapitán dotáhl Chomutov k vyrovnání série s Libercem. O výhru 5:3 se postaral netradičním hattrickem, když se dvakrát trefil při power play Tygrů. „Já jsem v životě nedal za jeden zápas dva góly do prázdné brány. Jsem hrozně rád, že mi to tam napadalo, protože tři góly, to je krásný,“ usmál se Vondrka, který si na pozici nejlepšího střelce celého play off polepšil už na deset branek.

Svůj střelecký večer jste načal po individuální akci, při které jste si povodil dva protihráče i gólmana. Všiml jste si, že Ševc následně vzteky rozmlátil o led hokejku?
To vůbec nevím, že ji rozmlátil. Já jsem rád, že se mi to povedlo. Vzal jsem si puk, věděl jsem, že na mě Švícko (Ševc) jede, a viděl jsem, že tam nechává hokejku. Bylo tam místo pod holí a z bezvýchodné situace jsem jel sám na bránu a jsem rád, že to tam padlo.

Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 5:3.
Nezalekli se. Piráti doma šmikli Tygry a cítí šanci na finále

Při power play jste se nejdříve prosadil v oslabení, ale Liberec snížil na 3:4. Pak jste znovu trefil opuštěnou branku a bylo hotovo.
Gól na 5:3 zajistila neuvěřitelná práce Máry Tomici, který tam zastavil hráče na modré, vykopl puk ven. Já jsem si trošku přibrzdil a Ivan mi to nahrál na modrou, on je hajzlík, chtěl, abych platil do kasy (smích).

V minulé sezoně jste táhl Piráty společně s Červenkou, teď tým těží z vaší spolupráce s Humlem. Sedli jste si?
Já si s ním hrozně rozumím na ledě i mimo něj. Jsme prostě dvojka. On ví, kam mi to má dát, a já vím, kam mu to mám dát. Je to velký dříč, hodně puků vybojuje v rozích a připravuje mi neskutečně moc gólů. Mám Ivana hrozně rád i jako člověka.

S kapitánským 'céčkem' jste tahounem na ledě. Platí to i v kabině?
Člověk cítí nějakou zodpovědnost. Když jsem se stal kapitánem, tak jsem chtěl být vůdce jako člověk. Chci dávat zkušenost mladým, aby to v týmu fungovalo a šlapalo.