V něm měl Chomutov od začátku více ze hry a když už ve druhé minutě otevřel skóre po parádní individuální akci Mikšovic a když ve třinácté minutě přidal další gól Hašek, bylo jasné, že drama se tentokrát konat nebude.


Jihlavští dali všechny síly do úvodního utkání série a v tom druhém už na nájezdy chomutovských hokejistů nestačili.


Na tříbrankový rozdíl upravoval před polovinou utkání při dvojnásobné početní výhodě obránce Grof a i přesto, že jihlavský Man rychle snížil, nic to na aktivitě domácích neubralo.


O vítězi už bylo prakticky rozhodnuto a otázkou byl jen konečný stav zápasu. Ve 47. minutě se podruhé v zápase prosadil Mikšovic a jihlavský Bakus pak v 54. pečetil na konečných 4:2 pro domácí, což znamená chomutovské vedení v sérii 2:0 na zápasy.

Jak vidí šance svého týmu fanoušci? Na videoanketu se koukněte zde


KLH Chomutov - HC Dukla Jihlava 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Mikšovic (Jíra), 13. Hašek (Charousek), 26. Grof (Ťupa, Skořepa), 47. Mikšovic (Jíra, Pulpán) - 30. Man, 54. Bakus (Říha, Hodek). Rozhodčí: Zubzanda, Petružálek - Mašek, Hynčica. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2140. Průběh utkání: 3:0, 3:1,4:1, 4:2.


KLH Chomutov: Lundell (Hanuljak) - Nikolov, Grof, Pulpán, Všetečka, Ťupa, Bombic, Trefný, Toivonen - Eiselt, Skořepa, Tarvainen - Hlinka, Mikšovic, Jíra - Hašek, Charousek, Jeslínek - Gombár, Domin, Míka HC Dukla Jihlava: Novotný (Vajner) - Malena, Martinka, Ficenc, Andersons, Novák, Musil, Posmyk, Man - Bakus, Hodek, Říha, Mareš, Bezděk, Rytnauer, Dolníček, Hanzal, Zeman, Hrbatý, Krupka