Je to vhodné doplnění do útoku chomutovského týmu. Richard Pěnička se po boku Martina Bočka začíná v týmu FC Chomutov prosazovat a v sobotu 23. září opět vstřelil branku. Bohužel, domácí Motorlet zápas pak obrátil a zvítězil 2:1.

V prvním poločase byli lepší chomutovští borci. Vytvořili si tlak, který přetavil do úvodní branky Richard Pěnička. Z pravé strany dostal míč do pokutového území a balon pak putoval z jeho kopačky pod břevno, do tyče a skončil v síti bezmocného brankáře Adama Malíka. Další příležitost v prvním poločase měl Martin Boček, ale nepodařilo se mu překonat podruhé domácího brankáře.

Ilustrační foto
Netradičně už ve čtvrtek hraje FC Chomutov v Neratovicích

Druhý poločas byl naopak ve znamení tlaku domácích. Už čtyři minuty po začátku druhé pětačtyřicetiminutovky se prosadil Jiří Sodoma a vyrovnal na 1:1. V 60. minutě ten samý hráč dostal Motorlet do vedení, i když tato situace „zaváněla postavením mimo hru“. Pomezní rozhodčí Dominik Starý ale na spornou situaci nereagoval a tak pražský tým vyhrál 2:1.

Navíc ještě Chomutov přišel o vyloučeného Tomáše Kunarta, který dostal dvě minuty před koncem zápasu druhou žlutou kartu a musel předčasně pod sprchy.

Motorlet Praha - FC Chomutov 2:1 (0:1)

Branky: 49. Sodoma, 60. Sodoma 22. Pěnička
Rozhodčí: Průcha Němec, Starý. ŽK: 1:4. ČK: 0:1 (Kunart). Diváci: 150

Motorlet: Malík - Vašulka, Karbulka, Podzemský, Pyšek, Lukič, Kotrba, Sodoma, Měska, Kučera, Rajnoch, střídali Gábor, Burýšek, Cinkanič, Duch

Chomutov: Zaťko - Hajro (74. T. Svoboda), Zahradník, Kunart, Chaloupka, Gedeon, L. Svoboda (67. Hána), Klimeš, Mešič, Pěnička, Boček