V utkání s Duchcovem byli domácí lepším týmem. I když prohrávali 0 : 1, do poločasu se jim podařilo vyrovnat a ve druhé půli otočil zápas dvěma góly Ladislav Kešner. Kromě gólů neproměnil ještě pokutový kop a hráči LoKotky nastřelili několik tyčí.

Hosté se ale představili v bojovném světle a také se ujali vedení v 31. minutě, když se trefil Petr Velička st. O šest minut později poprvé zvonila tyč duchcovské branky. Po hezké akci dostal míč do běhu Ladislav Vondráček a po jeho střele se balon zastavil až na pravé tyči. Ještě do konce poločasu unikl po pravé straně Miroslav Sojčík, nacentroval před branku a rozběhnutý Marek Žďánský hlavou nádherně trefil (1:1).

Po přestávce se opět hrál rychlý, svižný fotbal. Už tři minuty po začátku druhého poločasu se poprvé prosadil Kešner a LoKotka šla do vedení (2:1). V 58. minutě aktivní Vondráček dostal přesnou přihrávku a po jeho střele opět zazvonila tyč hostující branky. Už o dvě minuty mohl Vondráček pojistit vedení domácích, ale míč z jeho kopačky zkrotil brankář hostí. V 70. minutě faulovali Duchcovští před pokutovým územím a přímý trestný kop proměnil střelou přes zeď Ladislav Kešner (3:1). Ten samý hráč pak mohl zkompletovat hattrick, ale nařízený pokutový kop poslal vedle branky hostí. Stav se pak už až do konce zápasu nezměnil, i když ještě jednou zvonila tyč po střele Kešnera.

Příští mistrovský zápas odehraje „béčko" LoKotky v sobotu 7. června od 17:00 hodin s týmem 1. FC Dubí.

AFK LoKo Chomutov B - FK Duchcov 3 : 1.

Branky: Kešner 2, Žďánský - Velička st. ŽK: 2/2. Diváci: 50.

AFK LoKo Chomutov B: Plochý - Micák, Mareš, Sojčík, Šimon, Kadlec (85. Falc), Žďánský, Kešner (78. Naďal), Chmelan, Sedlák, Vondráček.