Čtyři branky sám dal, pátou zařídil. Útočník Brné Miloš Gibala byl ústřední postavou utkání krajského přeboru mezi fotbalisty Kadaně a Brné. Především díky němu hosté po více než půl roce oslavili vítězství, na půdě Tatranu zvítězili jasně 6:2. „Jsme rádi, že jsme to zvládli, je to pro nás impuls do dalších zápasů. Naším cílem je záchrana v soutěži a půjdeme si za ním," slíbil po utkání kouč nováčka z Brné Milan Česlák.

Jeho tým byl po podzimu poslední v tabulce, ale pro jarní část angažoval tři nové posily. V utkání s Kadaní se prosadila jen jedna - Jan Malec vyrovnal ve 37. minutě na 1:1 a nastartoval tak velký obrat hostů. „Obešel obránce i gólmana a zakončil do prázdné brány. Do té doby se hrálo opatrně a domácí byli i lepším týmem, měli tři šance a po půlhodině hry šli do vedení po chybě našeho gólmana," povídal Česlák.

Obdržená branka tým probudila

Právě inkasovaný gól ale hostující tým nabudil a ještě do přestávky to bylo 3:1 pro Brnou. „Po pauze jsem kluky nabádal, aby neusnuli na vavřínech, ale domácí brzy snížili na 2:3. Naštěstí jsme měli Gibalu, který čtyři branky dal a zařídil i penaltu pro Tomáše Heřmana. Byl k nezastavení," chválil Česlák klíčového hráče.

Jeho tým se tak mohl po více než půl roce radovat z výhry za tři body, naposledy uspěl ve 3. kole s Vilémovem (2:1). „Výsledek vypadá jednoznačně, ale bylo to vyrovnané utkání. Spíše bych řekl, že jsme domácím uštědřili lekci z produktivity. Ve druhém dějství, za stavu 2:4, už to hodně otevřeli a my jsme dali další branky," těšilo trenéra Brné.

Tatran zůstal s dvaceti body na devátém místě krajského přeboru, Brná se s deseti posunula na předposlední místo. V příštím kole hrají Kadaňští v sobotu 18. března na trávníku prvního týmu, SK Hrobce.

Tatran Kadaň - Brná 2:6 (1:3)

Branky: Karba 2 - Gibala 4, Malec, T. Heřman z PK
ŽK: 3:1. Diváci: 50

Kadaň: Turánek - Kura, Šabík, Bešík, Fefrčík (46. Novák), Uhlík (68. Oršel), Sop, Frič (46. P. Nový), Karban (79. Kuč), Zaržický (46. Straka), Belej