Hosté začali utkání aktivně a už v šesté minutě mohli jít do vedení z pokutového kopu. Ten ale Pikl neproměnil, když se netrefil mezi tyče. Hrál se rychlý a bojovný fotbal, řada hráčů totiž bojuje o místo v základní sestavě pro jarní část třetí nejvyšší soutěže.

V prvním poločase duněly hlavně tyče obou branek. Z týmu Chomutova nastřelili tyč novic Herák a spojnici tyče a břevna hráč základního kádru z podzimu Kwame. Na straně domácích to byl taky jeden z útočníků, který trefil spojnici tyče a břevna.

Jediný gól padl v dvacáté minutě a střelcem byl chomutovský útočník Kaplan. Posila z Hradce králové se trefila i v prvním přípravném utkání proti Teplicím, a tak jeho bilance jsou dvě branky v dvou odehraných zápasech.

Do druhého poločasu nastoupila obě mužstva se změnami v sestavě, u Chomutova to bylo sedm hráčů. Chomutovští už měli méně střeleckých příležitostí než v poločase prvním, ale při přesnější střelbě se mohli i gólově prosadit. Byli to ale domácí, kteří vyrovnali na 1:1.

V závěru utkání se dostávali častěji k míči hosté, ale řada šancí po standardních situacích zůstala nevyužita. Rozhodující gól padl v 89. minutě, kdy Chomutov rozehrával rohový kop. Odražený míč získali domácí, dva sparťanští útočníci unikli a se štěstím dopravili míč do branky hostí.

Další přípravný zápas odehraje Chomutov druhého února na hřišti týmu FK Brozany.