Chomutovští se do ostřelování soupeřovy branky pustili hned od začátku. První pokus měl nejlepší střelec FC v minulé sezoně, Tomáš Smolka. Jeho střela však v brance neskončila. Pak zahrozil Doksanský, ale síť se nakonec rozvlnila až ve 21. minutě, když brankáře Souše po krásné akci překonal Nádeníček.

Další góly mohli přidat Pikl či Smrž, ve 40. minutě  se do pokutového území odvážně vydal Kwame, ale domácí brankář ho vychytal. Poločas tak skončil 1:0 pro Chomutov.

Ve druhém poločase se Souš odhodlala i k útoku. Dokonce vybojovala tři rohové kopy, ale žádný nezužitkovala.

A tak se opět dočkali chomutovští fotbalisté. V 65. minutě si v pokutovém území Souše párkrát narazili na jeden dotek a Smrž zvýšil na 2:0.
Domácí zbytečně ztráceli míče uprostřed hřiště a z toho pramenilo dost útoků ze strany Chomutova. Jeden takový skončil faulem v pokutovém území faulem, když se obrana Souše nedomluvila s brankářem a musela situaci řešit nedovoleně. Tentokrát si už Tomáš Smola nenechal šanci utéct a penaltu proměnil. Tím také stanovil konečné skóre.

FC Chomutov zvládl všechny své přípravné zápasy na výbornou. Prohrál jen v úvodním utkání se Spartou Praha, pak porazil Meteor Praha, Čáslav i béčko Teplice.

První ligové utkání se hraje v neděli, Chomutov jede k nováčkovi ČFL Kolína.