Soupeřem jim byl čtvrtý tým Fotbalové národní ligy FK Ústí nad Labem. V zápase se střelecky prosadila nová akvizice týmu, středopolař Martin Hruška, který přišel pro jarní část ČFL na hostování ze Zlína. K jeho dvěma gólům přidal ještě jeden Česlák, a tak si ústečtí odvezli domů třígólovou nadílku.

Začátek utkání ale nenasvědčoval tomu, že by domácí mohli jasně zvítězit. „Přišlo mi, že jsme poprvé na hřišti. Nebyl jsem vůbec spokojený s pohybem, s mezihrou, s přihrávkami, s ničím. Do prvního gólu to bylo jako krajský přebor," zhodnotil úvodních 25 minut Robert Vágner. Zlom v zápase nastal právě po první brance, kterou vstřelil 33-letý Hruška. Krásně se trefil z přímého kopu, když vymetl šibenici ústecké branky. Ještě před poločasem pak novic v týmu využil hrubky v zadních řadách Ústí a s přehledem přeloboval vyběhnuvšího Nováka v brance hostů.

Ve druhém poločase se snažili ústečtí zkorigovat nepříznivý stav utkání, ale tím se otevírala šance pro chomutovské protiútoky. V jednom z nich se dostali domácí dokonce do přečíslení dva na jednoho. Tafat nezištně nahrál střídajícímu Ibemu, který posunul míč do poloprázdné brány, ale gól neplatil pro ofsajd. Vše vynahradil v 66. minutě Tomáš Česlák. Dostal právě od Ibeho míč mezi obránce a obstřelil ústeckého brankáře.

Hráči Ústí se stále snažili o vstřelení gólu. Jejich útoky často vedl bývalý chomutovský hráč Tomáš Smola, ale v sobotu ústeckým „nebylo přáno". Největší příležitost na zkorigování výsledku daroval hostům rozhodčí v 88. minutě, když odpískal pokutový kop. Špatně umístěnou Králikovu střelu ale Přemysl Lipš vystihl a vyrazil.

Nová akvizice Martin Hruška zápas zhodnotil slovy: „Bylo to prostě tak, že my jsme góly dali a oni je nedali. Je to příprava, a tak se na to neklade nějaký velký důraz. Ale vzhledem k tomu, že to bylo s druholigovým mužstvem, tak výsledek dobrý. Herně to sice místy vázlo, ale to ještě doladíme," řekl bezprostředně po utkání střelec dvou gólů. S jeho výkonem byl spokojen i trenér: „Nebudu brát v potaz to, že dal dva góly, což je ale samozřejmě plus. Nebál se hrát, držel balon a hrál nahoru, dolů. To je to, co bych si představoval. Pokud mu to vydrží, budu jen spokojený," ocenil hru zkušeného záložníka Vágner.

V neděli 2. března čeká na chomutovské poslední přípravný zápas. Odehrají ho v Mariánských Lázních s druholigovým Baníkem Sokolov.

FC Chomutov - FK Ústí nad Labem 3 : 0 (2:0).

Branky: 25.a 42. Hruška, 66. Česlák. Rozhodčí: Šlehofer - Novotný, Menšík.

FC Chomutov: Lipš - Drbohlav, Hyneš, Klimpl,Grubiša (46. Dolejška) - Kwame(46. Klimeš), Pikl (46. Ibe),Česlák (85. Kwame), Tafat, Hruška - Szmek (70.Doksanský).