„Myslím si, že kluci zápas odmakali. Utkání se lámalo v prvních dvaceti minutách, kdy jsme byli lepší. Ale poté soupeř převzal iniciativu a první poločas byl nakonec vyrovnaný," zhodnotil prvních pětačtyřicet minut trenér FC Pavel Chaloupka.

Největší chomutovské příležitosti měli Vojtěch Kubík, který ale mířil nad branku Měcholup a v 17. minutě po centru Marka Vaita Petr Nový. Ani jemu se ale nepodařilo překonat Čápa v brance hostí. Iniciativu převzaly hráči Měcholup a do šance se dostal pohotový střelec Jiří Holík. Skóre se ale neměnilo ani na druhé straně.

Chomutov - Měcholupy.

„Do druhého poločasu se nám povedlo vstoupit dobře, když jsme dali gól," byl spokojen Pavel Chaloupka s úvodní brankou.

V 56. minutě dostal míč v protiútoku na levou stranu Felix Awuku, zbavil se protihráče a přesným centrem našel před branou osamoceného Petra Nového. Ten ve výskoku trefil hlavou přesně do odkryté části hostující branky (1:0).

Po úvodní brance se ale domácí zatáhli a snažili se bránit jednogólový náskok i za cenu odkopů. To se jim téměř nevyplatilo, když po rohovém kopu Martin Borek hlavou netrefil Zaťkovu branku. Ve 74. minutě to opět hořelo před domácí brankou, když Radek Zaťko dvakrát na brankové čáře zázračně zakročil proti střelám Marka Čecha z bezprostřední blízkosti.

"I když vedeme, musíme hrát svoji hru. Jinak nás „zatáhnou" a my se jenom bráníme zbytečně dlouhými odkopy," viděl příčinu příležitostí Měcholup muž utkání Petr Nový.

Chomutov pak už hru ale vyrovnal a do konce utkání byl lepším týmem. Vítězství mohli domácí pojistit i dříve než v 90. minutě. K zblokované střele Felixe Awuku chybělo Petru Novému jenom pár decimetrů, aby ji usměrnil do prázdné branky.

„Byl jsem na patách a netušil jsem, že by to mohlo projít ke mně. Prošlo to, chyběl kousek," popsal situaci chomutovský středopolař.

Ještě větší příležitost měl v 80. minutě Jan Kopta. Osamocen se řítil na Ondřeje Čápa, ale trefil jenom nohy vybíhajícího brankáře. Další příležitost měl po rohovém kopu a skrumáži před brankou hostů David Zahradník, ale z malého vápna přestřelil branku hostů. A v poslední minutě běžel sám na brankáře Petr Nový, ale Čápa se mu nepodařilo přelobovat.

"Šel jsem sám, ale zezadu mě obránce trochu zatáhl a nebyl jsem zkoordinovaný. Brankář dobře vyběhl a nestačil jsem ho přehodit. Aspoň že to vyšlo z dorážky," popsal druhou rozhodující situaci utkání dvaadvacetiletý Petr Nový.

Míč se totiž dostal k Janu Koptovi a vytáhlý chomutovský útočník poslal míč přesně k pravé tyči (2:0). Chomutovští si tak po třech remízových zápasech připsali konečně první výhru za tři body.

S vítězstvím byl spokojen i Petr Nový: „Většinou jsme v každém utkání vedli, hráli jsme docela dobře, ale pak dostali „blbý" gól ke konci. Dnes jsme to pojistili druhým gólem a konečně se nám to povedlo. Teď to ještě potvrdit na Kladně," přál si bezprostředně po utkání hráč s číslem sedm.

Po dvou domácích zápasech čeká chomutovské fotbalisty nelehké utkání na trávníku soupeře. Kladno je po čtyřech kolech s devíti body druhé s impozantním skóre 9:1. Prohrálo pouze ve druhém kole v Litvínově 0:1 brankou z pokutového kopu.

Pavel Chaloupka svému týmu ale věří: „Kladno patří mezi favority soutěže a to je znát. Jejich mužstvo znám a my se na to musíme připravit. Samozřejmě budeme chtít navázat na dnešní duel, ale myslím si, že venku budeme hrát ještě lépe.. Všechno je založené na tom, že doma dobýváme, což je venku jiné a doufám, že to dobře dopadne," řekl chomutovský trenér na klubovém webu.

FC Chomutov.

FC Chomutov – SK Horní Měcholupy 2:0 (0:0)

Branky: 56. P. Nový Petr, 90. J. Kopta. ŽK: 58. Zahradník – 40. Klír, 92. Borek. Rozhodčí: Melničuk – Štěrba, Hányš. Diváci: 152.

FC Chomutov: Zaťko – Vait, Hyneš, Kubík, Klimeš – Zahradník, Doksanský (70. Zralík) – Janošík (76. Váňa), Nový (90. Kunart), Pavlica (26. Kopta) – Awuku (80. Chaloupka).

SK Horní Měcholupy: Čáp – Chlumecký, Žitný, Karvánek (54. Hejno), Holík, Čech, Řezníček, Hájek (59. Baran), Klír (76. Bláha), Vejr (85. Markuzi), Borek.