Sparta Krč - FC Chomutov


Po dvou dnech tréninku nastoupili Chomutovští na umělém trávníku na Vyšehradě proti Krči, která hraje o soutěž výš než Chomutov, v ČFL.


„Trénink byl dost náročný a hráči dostali dost zabrat. Proto nebylo utkání pro některé hráče tak jednoduché,“ řekl během utkání chomutovský trenér Tomáš Heřman.


Zápas se vyvíjel lépe pro fotbalisty Krče, u kterých bylo vidět, že mají k umělé trávě blíže. Chomutovští si sice dobře přihrávali a vypracovali si i pěkné akce, chyběla ale přesnost střelby.


První gól zápasu padl v závěru poločasu, kdy po levé straně utekl domácí Matějka, nacentroval na nabíhajícího Syrového a ten se nemýlil.
Ve druhé části hry dal trenér Heřman příležitost dalším hráčům z lavičky. Nově sestavená jedenáctka se musela rozehrávat a to ji během pěti minut stálo další dva góly.


Hra se poté vyrovnala, ale Chomutovští se střelecky prosadit nedokázali.


SK Sparta Krč - FC Chomutov 3:0 (1:0). Branky: Syrový, Mišák, Matějka. Rozhodčí: Stumfl, Blažek, Tereba. Diváků: 100.
Chomutov: Zaťko - Vait, Šlajchrt, Šebek, Hranička - Hyneš, Strouhal, Eiselt, Doksanský - Horna, Hakl. Střídali: Čížkovský, Haviar, Moravec, Jančárek. Trenér: Heřman.


Baník Most B - FC Chomutov


Již řadu let se chomutovští fotbalisté zúčastňují zimního turnaje SIAD cup, který na svém umělém trávníku pořádá Baník Most. A právě mostecké béčko bylo prvním soupeřem divizního Chomutova.


Dobře se uvedl rezervní brankář Brejcha, za jeho záda Mostečtí nedostali ani jeden míč.


Utkání přineslo bojovný fotbal, první poločas ale skončil bez gólů. Nejblíže k němu měl chomutovský Šlajchrt, několikrát nebezpečně unikal Vait. Těsně vedle mířil Čížkovský.


Po přestávce opět došlo ke změně v chomutovské sestavě. Nastoupili Hranička, Horna, Šebek, Doksanský a na závěr zápasu do útoku také brankář Zaťko.


V 65. minutě vypracovala chomutovská záloha chytrou akci, Doksanský poslal míč na Čížkovského a ten přehodil mosteckého brankáře - 0:1.
Mostečtí přidali, ale obrana hostů fungovala spolehlivě. V 75. minutě pak Chomutov udeřil podruhé, když střílel Doksanský a vyražený míč dorážel do sítě Hranička.


I za stavu 0:2 Mostečtí neustále útočili a snažili se zvrátit nepříznivý stav. Deset minut před koncem utkání nastoupil do chomutovského útoku brankář Zaťko. Chvíli poté se dostal k míči a jeho lobem byl překonán gólman domácích potřetí - 0:3.


FK Baník Most B - FC Chomutov 0:3 (0:0). Branky: 65. Čížkovský, 75. Hranička, 83. Zaťko. Rozhodčí: F. Černý, Janeček, Pešta. Diváků: 60.
Chomutov: Brejcha - Vait, Jančárek, Hakl, Hyneš, Eiselt, Ilavskij, Haviar, Moravec, Šlajchrt, Čížkovský. Střídali: Horna, Šebek, Doksanský, Zaťko. Trenér: Heřman.