Hned v úvodu utkání mohl otevřít skóre chomutovský Horna, který dostal ideální přihrávku do běhu a unikl svému strážci Bartošovi, který jej zastavil pouze za cenu faulu a žluté karty.

V deváté minutě si hosté vybojovali rohový kop, domácí obránci špatně odkopli míč, který se odrazil od některého z teplických hráčů a doskákal až za zaskočeného Zaťka – 0:1. Gól byl připsán Šollarovi.

Chomutovští přidali a vytvořili si tlak. Ve 25. minutě byl po rychlém útoku faulován Doksanský a rozhodčí nařídil pokutový kop, z něhož s přehledem vyrovnal Strouhal – 1:1.

Blízko k vedoucímu gólu byl ve 33. minutě chomutovský hrající trenér Heřman, který přeskočil všechny bránící hráče, ale hlavou nezamířil přesně. Domácí mohl poslat do vedení i Šlajchrt, ale šanci v pokutovém území nevyužil a do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu.

Ve druhé části hry předváděly oba celky dobrou hru v obraně, ale nezapomínaly ani útočit. První vážnější šance druhé půle ale přišla až v osmdesáté minutě, kdy domácí brankář Zaťko vyrazil nebezpečnou střelu mimo hřiště. Na druhé straně vzápětí hlavičkoval mimo Horna, Chomutovští poté nevyužili ani sérii několika rohových kopů.

Závěr zápasu se hrál v režii Chomutova, do nadějných šancí se dostali Eiselt se Šlajchrtem, ale ke změně remízového stavu 1:1 již nedošlo a Chomutov tak nevyužil zaváhání vedoucí České Lípy, která den předtím remizovala v Blšanech.

„Byl to bojovný zápas, škoda té nešťastné branky v úvodu. Pak jsme museli manko dohánět. V závěru jsme měli několik šancí, ale hosté stačili na brankové čáře zabránit hotovému gólu. Byla to dřina, nikdo nám nic nedaroval. Přesto si myslím, že jsme odvedli, co jsme po dvou těžkých zápasech mohli,“ řekl po utkání chomutovský trenér Tomáš Heřman.

FC Chomutov – FK Teplice B 1:1 (1:1)

Branky: 25. Strouhal z penalty – 9. Šollar. Rozhodčí: Melničuk, Svatík, Hodač. Žluté karty 0:3. Diváků: 360.

Chomutov: Zaťko – Ilavskij, Vait, Hyneš, Strouhal, Šebek, Eiselt, Doksanský (74. Jančárek), Šlajchrt, Horna, Heřman.

Teplice: Slavík – Beran, Jablonský, Košler, Breite, Syroťuk (55. Šamun), Bartoš, Melunovič (63. Pícha), Šollar (77. Rosocha), Tesařík, Smíšek.