V souboji s divizním týmem Senco Doubravka neudrželi jednogólové vedení po prvním poločase a ve druhé půli inkasovali dvě branky. Vyrovnání a pravděpodobný penaltový rozstřel odmítl čtyři minuty před koncem Lukáš Haspra, který neproměnil pokutový kop.

Utkání se hrálo netradičně na hřišti týmu VČSA Ervěnice a v prvním poločase si více gólových příležitostí vypracovali domácí. Již po sedmi minutách hry nastřelili tyč útočníkem Almirem Redzičem. Radovat se mohli v 21. minutě, když Michal Prokop poslal přesnou přihrávku na rozběhnutého mosteckého útočníka a Redzič svoji šanci proměnil v první branku utkání.

I v dalším průběhu úvodní pětačtyřicetiminutovky se chomutovští dostávali do střeleckých příležitostí. V 34. minutě po rohovém kopu mířil Djiby Ba jenom těsně nad branku týmu z Plzeňska a pět minut před koncem skončil míč z kopačky Davida Čonky taky těsně vedle hostující branky.

Ve druhém poločase mohla LoKotka opět navýšit své vedení, ale střely Miroslava Sojčíka a Ladislava Vondráčka minuly branku Senca. Až přišlo potrestání, když v rozmezí tří minut Lokotka dvakrát inkasovala. Poprvé dopravil míč do sítě útočník Pavel Švec a v 67. minutě přidal druhou branku střídající Patrik Matula.

Po ztrátě vedení se Chomutovští postupně uklidnili a stále více se tlačili před branku v snaze smazat nepříznivý stav. Až přišla 86. minuta a v ní únik rychlonohého Vondráčka. Obránce hostů na něho rychlostně nestačil, a tak na poslední chvíli zatáhl „za záchrannou brzdu". Následoval pokutový kop a možnost zachránit postup v penaltovém rozstřelu.

Míč si postavil Lukáš Haspra a šanci neproměnil, když míč poslal trestuhodně jenom polovysokou střelou k tyči. Ten Václav Bouze chytil, na další příležitost už nezbýval čas a do dalšího kola postoupila Doubravka.

AFK LoKo Chomutov - SK Senco Doubravka 1 : 2 (1 : 0)

Góly: 21. Redzič - 64. Švec, 67. Matula. Bez ŽK. Diváci:180. Rozhodčí: Henych - Štěrba, Nehasil.

AFK LoKo Chomutov: Plochý - Micák, Běloušek, Djiby Ba, Prokop - Haspra, Čonka, Kubánek (46. Chabr), Sojčík, Sedlák (75. Chmelan) - Redzič (54. Vondráček).

Trenér: Stanislav Hofmann.