Byl to však boj do posledního dechu. V závěrečném kole B třídy čekal na hráče Březenecké zkušený a houževnatý soupeř z Meziboří, který dal jasně najevo, že hosté nebudou mít postup zadarmo.

První, kdo mohl otevřít skóre byl hostující Marcel Váňa. Jeho pěknou ránu ale stačil zkrotit domácí brankář. Baník měl v úvodu i několik dalších šancí z rohových i trestných kopů, své šance ale nevyužil.

Ve 27. minutě odvážně vystřelil z dálky farář, míč ale proletěl těsně nad brankou. Další šance spálili hostující Šlehofer a Špicar. Domácí se také tlačili před branku, i jejich pokusy však skončily pouze na brankáři a tak poločas skončil bez branek.

Do druhé půle vlétli aktivně právě domácí a brankář Novotný musel několikrát zachraňovat situaci. V 58. minutě byl ale i on krátký. Po rozehraném trestném kopu se dostal k míči domácí Beran a otevřel skóre – 1:0. Baník se tedy musel hnát za vyrovnáním.

Postupovou remízu mu vystřelil až Špicar, který potrestal chybu domácí obrany. Poté už se skóre neměnilo. „Zachoval jsem chladnou hlavu, když domácí ztratili míč v pokutovém území. Podíval jsem se, kde je brankář a vystřelil do volného místa. Jsem šťastný, že se to nám to podařilo,“ říkal po utkání Martin Špicar.

Po konečném hvizdu již totiž nikoho nezajímalo, jak hrály Postoloprty a hned na trávníku se začalo slavit. „Splnili jsme cíl i když to nebylo jednoduché. Děkuji hráčům a celému realizačnímu týmu za postup,“ vzkazoval šťastný trenér Milan Váňa.