Do vedení mohl domácí poslat už v 21. minutě Martin Boček. David Zahradník poslal míč za obranu a chomutovský útočník šel sám na hostujícího brankáře. Kratochvíla obešel, ale pak přestřelil prázdnou branku.

Vše si vynahradil o devět minut později. Spoza šestnáctky vystřelil Tomáš Kunart, zblokovaný míč se odrazil právě k Martinu Bočkovi a tentokrát chomutovský sniper nezaváhal. Přehodil vybíhajícího brankáře a dostal Chomutov do vedení (1:0).

S přístupem hráče Sokola nebyl spokojen hostující trenér Václav Havel: „Bohužel, náš záložník nešel naplno do souboje, balon se odrazil k soupeři a dostali jsme gól.“

Jiří Černý (vlevo) vedl jako hlavní trenér poprvé FC Chomutov. Vpravo asistent Ladislav Doksanský, dalším asistentem je Pavel Vrátil.
Léčba v prvním zápase zabrala! FC Chomutov porazil Neratovice

Ve druhém poločase mohl zvýšit po trestném kopu v 51. minutě Tomáš Kunart, ale osamocen a nikým nehlídán poslal hlavou míč jenom nad branku.

Pojistit vedení domácích se povedlo až v 75. minutě Davidu Zahradníkovi. Po vysunutí z vlastní poloviny zvládl běh s míčem přes půlku hřiště a s přehledem poslal balon vedle vybíhajícího Kratochvíla do hostující branky (2:0).

Třetí branka nepadla

Zvýšit vedení na tříbrankový rozdíl mohli v závěru ještě Patrik Gedeon nebo Martin Boček, kteří se řítili na branku hostí. Chomutovský kapitán ale místo střely volil přihrávku a Martin Boček poslal míč vedle brány. „Na branku běželi dva naši nejzkušenější hráči. Patrik to perfektně vyvezl, možná měl zakončovat sám a nemusel nahrávat,“ viděl gólovou akci Jiří Černý a vzápětí zhodnotil zápas: „Neříkám, že herně to bylo na vysoké úrovni, bylo to ubojované. Chtěli jsme vyhrát, na tom jsme celý týden pracovali. Nebyl to z ani jedné strany fotbal na krásu, ale byli jsme úspěšnější. Dali jsme dvě branky a měli jsme více příležitostí.“

„Myslím, že to byl vyrovnaný zápas. I za stavu 1:0 se stále dalo hrát. Věřil jsem, že navážeme na minulé utkání, kdy jsme vyhráli doma. Herně jsme ale nepropadli, kluci chtěli hrát a řešit věci fotbalově, za což jsem rád. Vybízí k tomu i ten hezký stadion, na některých hřištích je to taková kopaná. Myslím si, že na to, že hrála dvě mužstva zespodu tabulky, fotbal nebyl špatný,“ řekl k utkání trenér Sokola Libiš Václav Havel.

FC Chomutov – TJ Sokol Libiš 2:0 (1:0)

Branky: 30. Boček, 75. Zahradník
Rozhodčí: Jati – Melničuk, Tvrdík. ŽK: 2:2. Diváci: 151

FC Chomutov: Zaťko – Dolejška, Kunart, Kubík, Grubiša, L. Svoboda (89. T. Svoboda), Klimeš, Gedeon, Chaloupka (81. Rohla), Zahradník (76. Šebek), Boček