Nedostatek dětských hřišť v Jirkově, to bylo téma, které nejčastěji zmiňovali lidé ve velké anketě chomutovského deníku. Proto jsme se rozhodli na Den s Deníkem pozvat na pódium starostu Jirkova Radka Štejnara, aby Jirkovákům řekl, jestli město vnímá problém stejně a jak ho chce řešit. Starosta přišel i přesto, že v tu chvíli probíhalo zasedání rady, a veřejnosti plány radnice představil.


„V letošním rozpočtu se počítá s vybudováním dvou dětských hřišť,“ přiblížil starosta. „Jedno velké bude v ulici Boženy Němcové v Nových Ervěnicích a několik herních prvků chceme umístit také v Nových Vinařicích mezi sídlišti Krušnohorská a Generála Svobody.“


Ervěnické hřiště bude stát zhruba sedm set tisíc korun a bude obsahovat dřevěné prolézačky, houpačky, malý kolotoč a skluzavku. Součástí hřiště, které bude hlavně pro malé děti, jsou také lavičky pro rodiče. Bude oplocené a aby ho nikdo nezničil, tak bude také pod dohledem správce nedaleké ubytovny pro bezdomovce.


Druhé hřiště má vzniknout v Nových Ervěnicích – na místě, kde dnes stojí staré herní prvky. Ty chce radnice za desítky tisíc nahradit novými.


Neusnul ani projekt velkého hřiště s umělým povrchem mezi 2. a 4. základní školou. Projekt na několikamilionové sportoviště nyní prochází stavebním řízením, starosta věří, že ještě letos se začne stavět. Městská kasa tím tolik neutrpí. „Pokud to schválí krajské zastupitelstvo, získáme z fondu hejtmana dotaci deset milionů korun,“ vysvětlil starosta.