V prvním z nich řádili lapkové v kempu, který je součástí areálu. Z nezajištěného stanu odcizili ledvinku s peněženkou, doklady a mobilním telefonem. Aby toho nebylo málo, překonali zámek vedle stojícího auta Škoda Felicia a uvnitř měli pomyslné vánoce. Sebrali videokameru, digitální fotoaparát, dalekohled, batoh s věcmi a tašku. Vše za 17.000,-Kč.

Ve druhém případě už nenechavci tolik štěstí v závěru neměli. Sice využili nepozornosti bratrů, kteří se šli koupat a sebrali jim z deky batoh s věcmi za 5.150,-Kč, ale lupu dlouho neužili. Na základě pohotové reakce na místě hlídkujících policistů, byli dva zloději z Chomutova, oba ve věku 17 let, dopadeni. Na místě se ke krádeži doznali a hlídce uvedli místo, kam věci obou bratrů ukryli. Peníze a MP3 přehrávač však v zajištěných předmětech nefigurovaly.

Třetí případ není přímo z areálu Kamencového jezera, ale poškozený trávil slunný den ve vodě s vysokým obsahem minerálu. Netušil, že své osobní auto Škoda Octavia, modrošedé metalízy vidí při parkování, půl hodiny po třetí, naposled. Řádně jej u okraje silnice, směrem na Otvice uzamkl a odešel se koupat. Když se v půl osmé vrátil na místo, doufal, že vozidlo je jen odtaženo. Bohužel tomu tak nebylo a proto kontaktoval nejbližší policejní stanici. Zde už do protokolu vypověděl všechny podrobnosti, aby mohlo začít celostátní pátrání po škodovce za bezmála 350.000,-Kč.

Jak dosud neznámý pachatel v prvém a třetím případu, tak i oba výtečníci z druhého skutku, se budou zpovídat z trestného činu krádeže.